Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-25-2008, 00:07   #3
Kullanıcı Adı
Ayşe_Berra
Standart *** `Çok kısa dönem´ askerlik! ( SERDAR ARSEVEN ) ***
Alıntı:
nusret Nickli Üyeden Alıntı
Teklif MYO camiasını, lise mezunlarına göre avantajlı kılıyor da… Dört yıllık (fakülte) mezunlarıyla aralarında yine fark var.
Hayır, aynı çatı altında öğrenim gören gençler arasında fark olmamalı…
Yaklaşık bir buçuk milyon mezunu ve beşyüzbin devam edeni olan Meslek Yüksek Okulu camiasının uzun yıllardır maruz kaldığı “adaletsizlik” hiç olmazsa bundan sonra devam ettirilmemeli…
Evet, 9 ay çok, 6 ay olsun. Aslında, bu askerlik meselesine bütüncül bakış açısıyla yaklaşmak lazım...
Çok güzel bir yazıydı, teşekkürler nusret ancak bir bayan olarak pek anlamasamda askerlikten bana göre yukarda belirtilen süre meselesi biraz yanlış.Sonuçta küçümsediğimden değil ama bende arada 2 ay bile olsa fark olmalı.Ya da bu farkın olmaması için öğrenime başlarken eşit seviyede bir iyileştirme yapılmalı.Bu da şu dönemde olmadığına göre arada fark olmalı.

Düşünüyorum bir tarafta emeğiyle zor yerleştirilen bir fakülte mezunu diğer tarafta sınava bile girmeyen sınavsız geçişten yararlanan yüksekokul mezunu başta böyle bir adaletsizlikle başlanıyorsa aynı kefeye koymak çok yanlış bana göre.Lise mezunu ile yüksek okul mezununun aynı olmasıda garip.
Dediğim gibi bu konudan içerik olarak pek anlamam ben sadece algılayabildiğim çerçevede kendi mantığımla düşünüyorum.
Ayşe_Berra isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla