''SEVSİNLER SENİ''
AK parti iktidarının uygulamalarının ortada olduğuna işaret eden Başbakan Erdoğan, başörtü sorununun hükümetin ekonomik noktadaki sıkıntıları gündemden kaldırmak için çıkarılan bir senaryo olduğunu öne sürenlere de tepki gösterdi. Erdoğan, ''Sevsinler seni... Ne var ekonomide, ne var? 2008'e girdik. Nasıl girdik? Buyurun enflasyon fırladı mı? Yok. Tam aksine düştü. İhracat düştü mü? Tam aksine yükselmeye devam etti. Neden rahatsız oluyorsunuz? Sıkıntılı olan ne var? Halkımıza olumsuz yansıyan ne oldu? Böyle garip garip şeyleri üretmek suretiyle bizi kandıramazsınız'' dedi.
GAP Projesi'nin tamamlanması için hükümetin çalışmalarının devam ettiğini belirten Erdoğan, 5 yıl içinde projenin olumlu bir sona kavuşacağını dile getirdi.
Erdoğan, AK Parti iktidarının ilk başlarında dile getirilen ''gizli gündem'' ve ''gizli ajanda'' gibi iddiaların o zaman bir anlamı olabileceğini, ancak her türlü uygulamasıyla 5 yıldır iktidarda olan bir partiye bu tür yakıştırmaları hala yapma gayretinin ''çok komik'' ve ''gülünç'' olduğunu söyledi. AK Parti'nin merkezi yönetimi ve yerel yönetimi ile yıllardır Türkiye'ye hizmet ettiğini kaydeden Erdoğan, şöyle devam etti:
''Kim AK Parti'den bir zarar görmüştür? Söylesin. Benim de vatandaşım kendisine sorsun istiyorum. Ne zarar gördünüz, ne yaptık?
Şu anda televizyonlarda konuşanların kendilerine sorun? Senin ekonomik gelirin ne? Bunlar rahat rahat sadece böyle atıyorlar. Seninki ne, sen onu söyle? Bir de sen buna nasıl ulaştın, sen onu anlat...
Biz, Türkiye'nin gelişim süreci içinde, 'Kimler AK Partili yönetimlerden bir mağduriyet içine girmiştir' sorusunu soruyoruz. Çıkar hesapları bozuluyor. O çıkar hesaplarının bozulmaması için işte bu yaygaraları koparıyorlar. Biz diyor, ne yaptık. Biz iktidar yanlısı olsaydık, onların yanında olurduk. Biz, sizi neden eleştiriyoruz biliyor musunuz? Yaptığınız eleştirilerden dolayı değil. Ama sen 411 eli bu ülkede 'kaos eli' olarak gösterirsen, bu eleştiriyi alırsın. Bu 411 el kaosa kalkmaz ve kalkmadı. Ama siz maalesef kaosun tarafı oldunuz, hala da olmaya devam ediyorsunuz. Siz halkımın oraya seçip gönderdiği bu ellere 'kaos eli' diyemezsiniz. Bu hakareti yapamazsınız. Bu saygısızlığı yapamazsınız. Yaptığınız anda bunun cevabını bizden bulursunuz, bulacaksınız.
Beğenmemek başka bir şeydir, ama yasama organına 'kaos organı' veyahut da bu ellere 'kaos eli' demek, kusura bakmayın kimsenin haddine değildir. Ha, buna 'öfke' diyorsak, evet öfke var. Çünkü biz buraya birilerinin siparişi üzerine gelmedik. Dağ, taş demeden koştuk dolaştık. Halkımıza kendimizi anlattık ve halkımız da bize, 'biz sana bu görevi veriyoruz benim adıma orada benim haklarımı savunacaksın' dedi ve öyle gönderdi.
Şunu da bilmelerini istiyorum: AK Parti, bir marjinal ideoloji partisi değildir. AK Parti, insanımızın huzur ve refahını amaç edinmiş bir hizmet partisidir. Fakat tabii bunu anlamayanlar, anlamak istemeyenler olabilir.
Biz devlet ile millet arasındaki mesafeyi kaldırmayı siyasetin en önemli meselesi olarak gördük.''
|