Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-14-2008, 01:25   #7
Kullanıcı Adı
ümitli_bekleyis
Standart Çeteleri sordu: Neden bunları görmüyorsunuz?
TÜRKİYE'NİN YÖNÜ VE HEDEFİ

Türkiye'nin yönünün ve hedefinin belli olduğunu vurgulayan Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin Türkiye'yi hangi hedefe taşıdığının da belli olduğunu söyledi. Erdoğan, halkın zihnini bulandıran, Türkiye'nin istikametiyle ilgili polemikler üreten kesimlerin, bugüne kadar çağdaşlık yolunda ne yaptıklarının muhasebesini yapmaları gerektiğini ifade etti. Erdoğan, bu kesimlere ''gölge etmeyin, başka ihsan istemiyoruz'' diye seslendi.

Erdoğan, ''Madem çağdaş uygarlık yolculuğumuzda bir katkınız, bir desteğiniz olmayacak, bari yürüyüşümüze set çekmeyin, vehimler üreterek gündemimizi de meşgul etmeyin'' diye konuştu.

ALMANYA ZİYARETİ

Konuşmasında geçen hafta Almanya'ya yaptığı ziyarete ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Başbakan Erdoğan, Köln Arena Spor Salonu'nda yaklaşık 20 bin Türk'e seslendiğini, bu muhteşem manzaranın görülmesi gerektiğini söyledi. Erdoğan, şöyle konuştu:

''Eğer Köln Arena'da 20 bin kişi toplanıyorsa, bu bir yere çok önemli bir mesajdır. Tek yürek, tek kalp haline gelmiş olan o insanımızın bu iktidara olan güveninin ifadesidir. Diyorlar ki, uygun bir mevsimde bunu stadda yapalım, açık stadda...

Bayan Merkel, bizimle asimilasyon-entegrasyon konusunda anlaşamayabilir. Doğrudur. Zaten, onun düşünceleriyle hareket edecek olursak o zaman ben, ben olmam. Biz de biz olamayız. Bizim onlar gibi olmak gibi bir derdimiz de yok. Ama entegre... Buna katılıyorum. Kesinlikle bizim oradaki vatandaşlarımız Alman toplumuna entegre olmalı. Almanca'yı gayet iyi konuşabilmeli, çünkü o, onun için büyük bir zenginlik olacak. Biz istiyoruz. Bunun için de 'ne yapılması gerekiyorsa onu yapalım' diyoruz. Ama bugün buradan bir kez daha sesleniyorum: Biz bir şey daha söylüyoruz. Türkiye'de Alman dilinde eğitim veren okullarımız var. Bizim rahatsızlığımız var mı? Yok. Peki 'aynı şeyi biz sizde de yapalım' diyoruz. Biz 'Türkçe dilinde eğitim versin' derken, 'Almanca'yı ihmal etsin' demiyoruz ki... Tam tersine 'Almanca'yı daha iyi öğrenir diye Türkçe dilinde eğitim yapıp Almancayı da öğrensin' diyoruz. Bizim derdimiz bu...''

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısına, büyükşehir belediye başkanları, il kadın ve gençlik kolları başkanları ve il genel meclisi başkanları katıldı.

ZAMAN
ümitli_bekleyis isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla