02-17-2008, 01:18
|
|
|
Erbakan'ın İsrail Gerçegi
28 ŞUBAT MGK KARARI METNİ
28 ŞUBAT SÜRECİ
18 MADDEYİ ERBAKAN PAŞA PAŞA İMZALADI DİYE GAZETELER MANŞET ATMIŞTIR.HALBUKÜ BELGELER ÖYLE DEMİYOR.
18 MADDENİN ALTINDAKİ TEK İMZA KILIÇ PAŞANIN...
Bütün basın biliyor ki, Sayın Erbakan MGK toplantısından 5 gün sonra MGK adına 4 maddelik bir bildiriyİ imzalamıştır.18 MADDELİK TEKLİFİ ERBAKAN İMZALAMAMIŞTIR.
Demek ki, ortada bir direniş var. Bu direnişin sebebi, o günkü MGK toplantısına Genelkurmayı temsilen takdim edilen 18 maddelik teklifin, MGK kararı olarak imzalatılmak istenmesidir.ERBAKAN İMZALAMAMIŞTIR.
ERBAKANIN İMZALADIĞI ŞEY MGK adına 4 maddelik bir bildiriye imza atmıştır.
Erbakan 18 maddelik teklifin Anayasa’ya aykırı, antidemokratik ve toplum huzurunu bozacak nitelikte, insan haklarına aykırı’ olduğunu MGK toplantısında uzun bir şekilde anlattığını biliyoruz O nedenle de bunu imzalamadığını vurgulamak istiyorum. Uzun süren münakaşalardan sonra Demirel’in bu 18 maddelik metni MGK Genel Sekreteri İlhan Kılıç tarafından bir metin olarak hükümete gönderilmesini ve hükümetin de hukukçular tarafından Anayasa’ya uygun olup olmadığının denetlenmesini önerisinin kabul gördüğünü “ Ve o sırada MGK adına 4 maddelik bir bildiri yayınlanmıştır. Aradan geçen zaman zarfında medya da baskısıyla bu 18 maddeyi acaba Erbakan’a imzalatabilir miyiz diye, İlhan Kılıç Paşa tam 4 gün başbakanlığın merdivenlerini aşındırmıştır. AMA SONUNDA, BU 18 MADDE İMZALANMAMIŞTIR
Beşinci günü Erbakanın imzaladığı MGK bildirisinin 18 madde değil 4 madde olduğunun altını çizmek istiyorum. Genelkurmayın 18 maddelik teklifinin ise MGK Genel Sekreteri İlhan Kılıç imzasıyla Başbakanlığa iletildiğini ve bu belgenin altında Erbakan’ın imzasının bulunmadığını ifade etmek istiyorum
İŞTE BELGELERİ
KAYNAK ANADOLU GENÇLİK DERGİSİ 28 ŞUBAT SAYISI
18 MADDENİN ALTINDAKİ TEK İMZA KILIÇ PAŞANIN...
MGK Genel Sekreteri İlhan Kılıçın imzaladığı 18 maddelik Teklif
İŞTE BELGELERİ
KAYNAK ANADOLU GENÇLİK DERGİSİ 28 ŞUBAT SAYISI
|
|
|