Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-20-2008, 02:00   #34
Kullanıcı Adı
Ayşe_Berra
Standart Tartışıyorum..TRT'nin Bir Kanalı Kürtçe Yayına Açılacak
Alıntı:
Ümmü_seleme Nickli Üyeden Alıntı
kürtlerin yada doğudakilerinin okuyamamasının sebebi çokluk değil yokluk....bunu anlamak çok zordur....doğuya okulu yaptırmayı ölü yatırım gözüyle bakıyolar....olan okullardada 3 sınıf 1 sınıfta....bunu söylemek yani kürtler okumuyo demek çok yanlış....bir yandan terör onları vuruyo bir yandanda sefalet nasıl okusun.... çocuk sayısıda onlara kalmış ister 1 çocuk yapar isterse10 bu kimseyi ilgilendirmez...ALLAH herkesin rızkını verir...biz böyle yetiştik
İnsan birazda yokluğu,sıkıntıyı kendi getirir.Sonuçta sen durumunu bile bile kusura bakma ama 10 çocuk yaparsan "ee durumum yok okutamıyorum " diyemezsin.

Allah elbette rızkını verir herkesin, ama Allah birde akıl vermiş. oturup da rızık beklemekle olmaz bu.Sen elinden geleni yapacaksın Allah'a tevekkül edeceksin.

Kabul etmek gerekki doğuda genel olarak bir aşiret mantığı var. Yani bilerek yapılıyor bu kadar çocuk. Sonra 10-11 yaşında mal gibi para karşılığı sat (kusura bakmayın başlık parası olayı bana satmaktan öte bir şey gelmiyor.Türkçesi bu bence).

Kürt tanıdıklarım var çok ilgin hayatları ve hayata bakışları. Geçenlerde 10 yaşında bir erkek cocugunu 14 yasında amcasının kızıyla evlendirdiler.

İnsan birazda kendi kaderini kendi çizer.Elbette yatırım yapmak lazım ama tüm faturada baskalarına kesilmemeli.
Ayşe_Berra isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla