Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-20-2008, 16:48   #5
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
Standart Başın “dışı” tamam da “içi” ne olacak?
Yazar burda aslında haklı...Konuyu eğitime getirmiş en sonunda.. Hiç bilmeyenle bilen insan bir olur mu..?? demek istemiş bence.. Din hakkında bilgi sahibi olmayıpta ortalarda konuşan o kadar çok insan var ki..Hem kendilerini hemde halkı kandırıyorlar..Bilende konuşuyor bilmeyende..Bu yalnızca din ve türban konusunda geçerli olan bir şey değil..Bu sorun bir çok yerde bir çok konuda var..Terör olaylarının neden doğuda daha çok olduğunun farkındamısınız?sorusunuda ben sorayım sizlere..Neden..? Çünkü orda eğitim yeterince yok..Devlet ne kadar uğraşsada imkan olduğu halde çocuklarını eğitmeyenleri de buna katarsak terörün neden daha çok doğuda olduğunu anlayabiliriz..Misal dağdan bir tane hain iniyor,onlarla aynı dili konuşarak kandırıyor bir şekilde..Kimisinin beynini yıkıyor,kimisine para veriyor,yardım ediyor..Orda bulunan bir çok bilinçsiz insanda o hainlere itibar ederek yanlarında yer alıyor..Bilinçsiz ve eğitimsiz oldukları için..Bilinçlendirilmedikleri içinde vatan millet sevgiside olmuyor içlerinde..Ve dağdan inen hainlere inanıp takılıyorlar peşlerine..Gözünü kırpmadan evlatlarını bile yolluyorlar..Neden..? yeterince eğitilmemişler ve bilinçsizler..
Lafı sanırım fazla uzattım ama ancak bu şekilde ifade edebildim.. Eğitim çok önemli..Eğitim olmayan bir ülke kalkınamaz..Eğitim olmayan bir ülkede terörde çok olur teröristte..Eğitim yetersiz olan bir ülkede bilende konuşur bilmeyende..Diyeceksiniz ki başörtüsüne karşı olan herkes eğitimsiz mi..? Hayır..Eğitimliler..Ama ben onlara eğitimli cahiller diyorum.. Çünkü eğitim aldıkları konular dışında bilsinler veya bilmesinler yorum yapıyorlar..Ortalığı bilmedikleri konularla karıştırıyorlar..Benim fikirlerim de yazarın fikirleriyle hemen hemen aynı sanırım..Her şeyden önce eğitim diyorum..Eğitim olmadan okumadan hiç bir toplum,hiç bir insan gelişemez..Doğruları da göremez..Doğruların ve gerçeklerin farkına varabilmek için hakkıyla öğrenmek gerekir..Hiç bilen insanla bilmeyen insan bir olur mu?.. ;)