02-24-2008, 16:14
|
|
|
KIM VATANINI DAHA ÇOK SEVİYOR?
Kimsenin vatan sevgisini tartamayız..Çok seviyorum diyenler belki de içten sevmiyor olabilirler..Ya da sesini çıkarmadan yaşayan bir vatandaş,Ülkesi için canını bile verebilecek yürektedir..Onların vicdanlarını elbette tartamayız..Ama her şehit cenazesinde çıkıpta slogan atan,bayrak sallayan insanların sevgisine pekte itibar etmiyorum..Vatan sevgisi her şehit cenazesinde ortaya çıkıpta bağırmaktan ibaret değildir..Vatan sevgisi her şekilde gösterilmelidir..Kendi menfaati için rüşvet alan bir memur vatansever değildir..Ama çıkıpta ortalada bağırabilir..Çünkü bağırmak,haykırmak kolaydır..Yine kendi menfaati uğruna milletin parasını hortumlayanlar vatansever değildir..Ama Cem Uzan gibi çıkıpta ortalarda,''biz bu vatan için canımızı veriririz'' diye pekala bağırabilir.. ;)
Bir gazeteci bir işadamına gidip soruyor..''Bu terör olaylarını nasıl değerlendiriyorsunuz??'' diye..Adam başlıyor: ''Terör ülkemizi yok edemez..Aslan gibi askerlerimiz var..Gerekirse canımızı veririz ama vatanımızı vermeyiz..'' Sonra gazeteci işadamına ''Efendim siz askerliğinizi nerede yaptınız..'' diyor..İşadamının cevabı şu..''Şey.. :-X bizim zamanımızda savaş vardı..Bedelli yapmak zorunda kaldık..Malum arkamızda karımız çocuklarımız var..Mecbur.. :-\'' diye başlıyor.. Sonra gazeteci tekrar soruyor..''Peki efendim oğlunuz ünlü bir playboy..Her yerde ondan söz ediliyor..O askeriliğini nerede yaptı..??'' İşadamı: ''Oğlumun okulu var evladım..Biliyorsun eğitim herşeyden önemli..Bu terör zaten eğitimsizlikten geldi başımıza..'' diye yine kıvırıyor.. Şimdi bu canımızı veririz diye bağıran,ama iş başa düştüğündede tükürdüğünü yalayıpta lafı kıvıran adam vatansever midir.. Geride çocuğunu,eşini,anasını bırakarak Vatan borcu namus borcudur diyerek canını feda eden askerlerimiz varken,''Efendim geride çocuklarım ailem vardı,mecburdum..'' diyerek parayla askerlik yapan bir adam ne kadar vatansever olabilir..??Pkk ile iş birliği yapan bir korucuda vakti zamanıyla ekranlarda ''vatan için canımız feda'' diye haykırmıştı.. 
Gelmek istediğim nokta şudur..Her vatan için canımızı veririz diye ortalarda haykıranlar için Vatanını seviyor diyemeyiz..Vatanını seven adam,ülkesinin menfaatlerinden çok kendi menfaatini düşünmez..Vatanını seven adam masum insanların hakkını yemez..Vatanını seven adam vatanındaki fakir insanlara yardım elini uzatır..Vatanını seven adam içki zıkkımlanıp sabahladığı masalara para vereceğine gider bir yetimin karnını doyurur..Karnını doyuracak gücü yoksa gider dert ortağı olur,destek olur..Vatanını seven adam çıkıpta her yerde bağırmaz..Sevdiğini kanıtlamak için bağırmak yerine gider adam gibi çalışır..Gerçek vatanseverlik vatanı uğruna sadece canını vermek değildir..Emekte vermek gerekir..Vatanın menfaati için emek veren insanlarda canını vermiş kadar değerlidir..
|
|
|