Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-24-2008, 22:03   #7
Kullanıcı Adı
zümrüt
Standart Muhafazakárlık-liberallik! Zihniyet savaşları
Alıntı:
LüGaT Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
zümrüt Nickli Üyeden Alıntı
o zaman akp liler takiyye yapıyor her fırsatta liberalizme vurgu yapıyorlar ...seni gerçekten tebrik ediyorum açıkça çıkıp liberal değilim diyorsun ;) ama malesef bir çok bakanınız liberalim diyor arkadan uzun bir amaaaaaa diyor
Merkez partisi anlayışı, her kesimden insanı barındırıyoruz.Bu bir..

İkincisi Ak partili bakanların liberalizmden kastı seninkiyle aynı olmadığını biliyorsun.Muhafazakar bir toplumda liberal bir yapı zaten bu kadar oy alamaz, bu da iki...

Amaaa.. yı en liberal ülkeler de çekmek zorundadır, çünkü sınırsız özgürlük düşünülemez bu da üç..
hayır yanlış anlıyorsunuz tabiki sınırsız özgürlük olamaz özgürlük birisinin yaşam alanında şiddet ve acı oluşturmadığı müddetçe serbesttir şimdi mesela bir insanın içki içme özgürlüğü olmalıdır bunu istediği yerde yapabilmelidir ama belirli bir saatten sonra ses tonu yüksek müzikle ve diğer gürültü unsurları ile çevresini rahatsız etmeye başlarsa o zaman birey kendiside müdahele etmez doğrudan doğruya polisi arar ve polis gelir olaya müdahil olur. ak partinin savunduğu görüş ise hiç içmesin içerse ortalığı karıştıracak tır peşin hüküm. avrupa birliği ülkelerinin bir çoğunda sistem bu şekilde işliyor.

mesela birey üzerinde bir mahalle baskısı mahalle dayanışma altında veriliyor bunun açılımı bireyin özgür yaşamasına istediği gibi yaşamasına toplumsal baskıdır mesela bir kız çocuğu bir parkta erkek arkadaşı ile komşusu tarafından görülünce aman allahım rezil oldum tepkisi veriyor oysa banane görürse görsün anam mı babam mı diyemiyor. ;) ve bu tarz yetişme ortamında büyüyen birisi sürekli yaşadığı çevredeki diğer insanlar bir şey yaparsam beni ayıplar mı mantığına bürünüyor ve adım adım cemaatçi kollektif bir yaşama bürünüyor. liberal düşünceyle hareket eden ab ülkelerinde ise birey tamamıyla özgürdür komşularını rahatsız etmediği müddetçe her türlü yaşam tarzına rahatlıkla ulaşabilir türkiye gariplikler ülkesi liberal söylemlere vurgu yapan akp nin oy patlaması yaptığı semtlerde mahalle baskısı var mesela fatihte ,altındağ,mamak,taşra illerinde oysa liberal söylemlere taban tabana zıt bir duruş sergileyen
chp nin kalelelerinde nişantaşı ,çankaya,izmir karşıyaka da mahalle baskısından eser yok gerçek anlamda liberal bir yaşam var. ;) harbiden bu ülkeyi anlamak zor
zümrüt isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla