Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-24-2008, 22:24   #9
Kullanıcı Adı
zümrüt
Standart Muhafazakárlık-liberallik! Zihniyet savaşları
Alıntı:
LüGaT Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
ak partinin savunduğu görüş ise hiç içmesin içerse ortalığı karıştıracaktır
Bunu nerden çıkardığınızı da söylerseniz...(böyle birşey olmadığını siz de biliyorsunuz ya, neyse...)

Bana göre de hiç içmesin.Ben böyle düşünüyorum, içki içen ne kadar insan varsa içmemesi gerektiğini söylüyorum.Buna birşey diyemezsiniz.

Mesele kamu otoritesini bu yönde kullanmaktır.Ak partinin ise kamu yararı gözetmeksizin içki içenleri caydırmak adına böyle bir icraatini gösteremezsiniz.

Alıntı:
mesela birey üzerinde bir mahalle baskısı mahalle dayanışma altında veriliyor bunun açılımı bireyin özgür yaşamasına istediği gibi yaşamasına toplumsal baskıdır mesela bir kız çocuğu bir parkta erkek arkadaşı ile komşusu tarafından görülünce aman allahım rezil oldum tepkisi veriyor oysa banane görürse görsün anam mı babam mı diyemiyor.
Bu toplumumuz adı utanılası, kötü birşey değil.Çünkü toplumun bir ahlak anlayışı var.Aynı sizin ahlaksızlık(ya da kominist) ahlakınız gibi.Bireyin üzerinde ahlaki bir baskı hissetmesi, hissetmemesinden daha saçmadır.(kominist ahlakın kölesi olmayanlar için mesela Müslüman-Türk milleti...)

Alıntı:
liberal düşünceyle hareket eden ab ülkelerinde ise birey tamamıyla özgürdür komşularını rahatsız etmediği müddetçe her türlü yaşam tarzına rahatlıkla ulaşabilir

Ak partinin birgün milletimizin tümünü Avrupai yaşama tarzını benimseteceğiz gibi bir vaadi olduğunu ben şahsen hiç duymadım.Bizim Avrupanın maymunluğunu yapmak gibi bir derdimiz olamaz.Milletlerin şuur altları, kültürleri, geçmişleri inkar edilemez.

Sizin şuan yaptığınız sözüm ona ferdin özgürlüğü adına tüm toplumu değiştirmeye kalkmanızdır.Asıl baskıcı zorba ve insanların yaşam tarzıyla meselesi olan görüldüğü üzere sizsiniz.

Alıntı:
Türkiye gariplikler ülkesi liberal söylemlere vurgu yapan akp nin oy patlaması yaptığı semtlerde mahalle baskısı var mesela fatihte ,altındağ,mamak,taşra illerinde oysa liberal söylemlere taban tabana zıt bir duruş sergileyen
chp nin kalelelerinde nişantaşı ,çankaya,izmir karşıyaka da mahalle baskısından eser yok gerçek anlamda liberal bir yaşam var. Göz kırpan harbiden bu ülkeyi anlamak zor Gülümseme
Liberalizm bir yaşama şekli değildir.Türk toplumu yaşama şeklini bundan çok önce Talas savaşıyla seçmiştir.Bir takım kel aynak kuşlarını saymazsak toplumsal kültürüyle ilgili kimsenin bir meselesi de yoktur.

Liberalizmi devletin ferte ve topluma yaptığı baskının sona erdirilmesi projesi olarak almak gerekir.

evet bende sizin gibi diyorum bu devletin benim vergilerimle sunni bir anlayışla beslenen diyanette para aktarmasına karşıyım kaldırılsın yada benim verdiğim vergiden diyanete pay verilmesin

yada mahalle baskısına uğrayan bir kimse buna karşı hukuki haklarını arayabilsin.bugün maraşta sevgilisiyle gezerken bir çocuk dayak yiyor ve buna kimse ses çıkarmıyor işte bu mahalle baskısınıda fethullahçı medya ve başbakan baskı değil dayanışma diyor ...tabi onların tuzu kuru ;)
zümrüt isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla