Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-25-2008, 02:20   #27
Kullanıcı Adı
Yâren
Standart TArtışıyorum...Kosavanın bağımsızlığı,Kürtlere örnek teşkil edecek mi?
Alıntı:
AKtunaHAN Nickli Üyeden Alıntı
Vallahi edecek etmeyecek tartışması çok mantıksız olmuş bence arkadaşlar. Benim hemen her gün yaptığım gibi girin bir PKK yanlısı Kürtlerin internet sitelerine, bakın; örnek teşkil edip etmediği orada çok açık ifade ediliyor insanlar tarafından... O sitelerden birinde rastladığım bir manşet şöyleydi:

" Kosova'yı ilk tanıyanlardan biri olan T.C devleti Kürtlerin üzerine bomba yağdırıyor!"

Cümleyi sitenin diliyle aldım bu arada. Aklınıza bir şey gelmesin. (:

Dediğim gibi örnek teşkil edeceği apaçık ortadadır; jonathan'ın tartışmamızı istediği şey daha çok Türkiye'nin yaptığı doğru mu, yanlış mı; gün olur devran döner mi meselesi sanırım.

Bence de yanlış yapıldı Kosova'nın bu kadar çabuk tanınması ile ilgili. Bence ortamın sakinleşmesi beklenmeliydi. Tabi yukarıdaki cümleyi kuran insanlar bunu her zaman yapacaklardır; ama onları haksız çıkarmak ve onların karşılarında makul bir gerekçe sunabilmek için Kosova'yı tanımadan önce enine boyuna düşünüp "tanımayan devlet sayısının tanıyandan daha az olduğu, yani çoğunluğun tanıdığı" zamanları beklemeliydik.

Kosova'nın bağımsızlık mücadelesinde Türklerin katkıları ve Kosova'nın Türk tarihindeki yeri yadsınamaz bir gerçek; ancak olayın bir tek bu boyutunu göz önünde bulundurup diğer malum unsurları göz ardı etmek bizi pasifleştirir, pasifleştirecektir.
HAklısın. Politik oyunlara çok dikkat edilmeli, aceleci hareket, ülke menfaatine aykırı olabilir
Yâren isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla