önce halkı fakirleştirin sonra sadaka dağıtır gibi yardım dağıtın sonra yüksek oy alınca demokrasi diyin
unutmamak lazım ki cumhuriyetten sonra başlayan eğtimli kültürlü bir toplum yaratma ruhumuz demokrat partinin iktidarı dönemiyle birlikte kesintiye uğramış ve bugün malesefe eğtim seviyesi belki nicelik olarak yüksek ama nitelik olarak düşük bir toplum olmuşuzdur ve bu toplumda ki verilen eğtim sistemi bir diğer kırılmasınıda 12 eylül süreciyle birlikte yaşamış tır. eğtim,12 eylülün yarattığı türk-islamcı doktirini yaymada bir arac olarak kullanılmıştır ve gençlere ve topluma sadece ezbere dayalı düşünmesini bilmeyen bir dünya sunmuştur.böylesine bir dünyada yetişen bireylere ise çıkan siyasetçiler din -iman üzerinden nutuklar atınca büyük alkışlar ve oylar alması kaçınılımazdır ;)
amaç üniversitleri yobazlaştırmaktır ,şimdi 28 şubattan önceki sürece bakarsak göreceğiz ki koridorda namaz kılmaya kalkan,sınıfta kızların erkeklerin ayrı ayrı oturduğu sınıflar oluşmaya başlamış,cuma namazı saatlerinde bazı taşra üniversitelerinde eğtim durma noktasına gelmiş.ramazan ayında ikinci öğretim derslerinin başlama saatleri iftara vaktine göre düzenleme eğilimine gidilmiştir.ama tam böylesine coştukları bir anda yeşil üniformalara çarpınca gördükleri din devleti rüyasından uyanmışlardır. bir daha ki seferede sandıkta atatürkçü-çağdaş-LAİK halkın oy duvarına çarpıp gördükleri rüyadan uayanacaklardır.