Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-28-2008, 17:25   #6
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
Standart NEDEN ALLAH TÜRK'Ü KORUSUN!!
Alıntı:
yalçın Nickli Üyeden Alıntı
Sempollere ve araclara takılıp,özü ve amaçı kaybetmek bu topraklara has bir olgu,bazı bakışlar için, tek milletteki amaç bir arada yaşamanın bir tezahürüdür,Bir Millet olmak, insanların siyasi anlamda kardeş olmalarıdır osmanlı aydınlarının ve onların yanında devlet ricalinin büyük çabalar harcayarak oluşturmaya çalıştıkları Osmanlılık fikri, tam da yurtseverlik olarak tanımlanabilecek bir tür milliyetciliktir, bu yurt severlik tebası ortak vatanda bir arada yaşama sanatıdır, Bugün Türkiyenin yaşamakta olduğu siyasi dönüşümün altında bu ulus devlet formunun dayanağı olan Türk milletini yeniden tanımlama ihtiyacı yatmaktadır türkiyede yaşayan insanların tek millet olmadıklarını söylemek, siyasetten önce kardeşliği bütünüyle reddetmek demektir eğer ortada tek millet yoksa veya tek millete dair inancınız kaybolduysa üniter yapının da hiçbir anlamı yoktur millet olmak birlikte var olmak, gelecekte de birlikte var olmaya karar vermek demektir aksi Türk lük acılımına kendi his dünyamız ile vereceğimiz her kavramda ulus birliğini bozacak düşman üretme carkına calışmış oluruz,Medeniyet, ayrıntı demektir nüansları yok edecek totolojiler veya genel hükümler mutlaka üzerinde yeniden düşünülerek söylemleşmesi gerekir.
: : Vermezmiyim efendim..İlk defa tam manasıyla tekrar tekrar okumadan yazınızı anladım.. değerli artılarımdan sizede bir tane veriyorum..Yüreğinize sağlık.. ;) ;)