03-02-2008, 03:07
|
|
|
`Hukukçu değilim, bilmiyordum hakim bey!`(Ali Karahasanoğlu -01/03/2008)
Alıntı:
Tesbit 1: Anayasa’nın 42. maddesi, “açıkça ve kanunla” belirlenmiş bir kısıtlama olmadıktan sonra, eğitim hakkının kısıtlanamayacağını amirdir.
Tesbit 2: 1989 ve 1991 tarihli Anayasa Mahkemesi kararları, eğitim hakkının kanunla kısıtlanabileceğine dair anayasal güvence yok iken verilmiştir. Dolayısı ile kararların bugün için bir anlamı kalmamıştır.
Tesbit 3: Anayasa 42. madde gereği, eğitim hakkının kısıtlanması yönünde bir kanunun varlığı iddia edilmemiştir. Savunmada belirtilen Anayasa Mahkemesi’nin kararı ise Anayasa’nın aradığı kanun yerine geçemeyeceğinden, eğitim hakkının kısıtlanmasına gerekçe gösterilemez.
Tesbit 4: öğrencilerin üniversiteye alınmama sebebi başörtü ise, ceza kararı alınmalı!
Tesbit 5: Verilecek cezanın tesbiti için, kaç öğrencinin eğitim hakkının kısıtlandığı belirlenmeli ve eğitim hakkı kısıtlanan öğrenci sayısınca ceza verilmelidir.
Tesbit 6: Ceza kanunundaki “Kanunu bilmemek mazeret sayılmaz” kuralı gereği rektörlerin “Biz hukukçu değiliz hakim bey” savunmalarının reddine, eğitimi engellenen öğrenci sayısınca sanıkların mahkumiyetine..
|
Keşke bunlar olabilse ama ben yargının da tarafsızlığına inan(a)mıyorum...
|
|
|