|
Tartışıyorum..TRT'nin Bir Kanalı Kürtçe Yayına Açılacak
kürtçe her ne kadar dil olarak kabul edilmesede dile gelen seslerin özgürce yankılanmasında ben bir tehlike görmüyorum,,,hangi dil ya da lehçe olursa olsun görsel medyada yer bulmalı,,devletin resmi dilinin türkçe olması,,diğer etnik dil yada lehçelere kendilerini ifadelendirme imkanını ortadan kaldırmamalı,,hele hele şu günlerde,,,pkk ile kapsamlı mücadele etmek istiyorsak,onu tamamiyle etkisiz hale getirmek istiyorsak,,kürtçe yayın yapan bir kanalımız mutlak surette olmalıdır,,ayrı ayrı şiveleri dillendirebilen kadrolardan oluşan bu tv çok büyük hizmetlerde bulunabilir,,tabiki yöre insanına bir şey verirken ondanda bir şey bekleyeceksin,,nedir o ??,,yeni neslin en güzel şekilde türkçemizi öğrenmesini,,ortak dilimizin türkçe olduğunu,,kardeşliğimizin pekişmesi için bu dilin kürtler araasında en iyi şekliyle bilinmesi gerekliliğini onlara kabul ettireceksin,,,,önemli olan yayın yapan televizyonun hangi dille yayın yaptığı değil,,yapılan yayınların neye hizmet ettiğidir,,,ben şahsen,,,birlik ve beraberliğimizi bozucu,ahlak anlayışımızı yerle bir edici öz be öz türkçe yayınların,,kardeşlik türkülerinin seslendirileceği kürtçe yayınlardan daha tehlikeli olduklarını düşünmekteyim,,bu girişimler bizleri ayrıştırmaz birleştirir,,tehlike arzetmez,kaynaştırır diye ümit ediyorum,,bir yere kadardır zaten bu açılımlar ,sonrası için oto kontrol mekanizması elzemdir vede var olmak durumundadır,,
|