Tartışıyorum..TRT'nin Bir Kanalı Kürtçe Yayına Açılacak
Bazi arkadaslar kürtcenin bir dil olup, olmadigini tartismaya acmislar benim anlamadigim kürtce bir dil olsa ne yazar, olmasa ne yazar bazilarida lazcayla kiyaslamislar..
arkadaslar sonucta kürtceyi konusan azimsanamayacak bir kitle varmi, onun dil olup olmadigini birakinda dil bilimcilerine birakalim biz burada bireylerin haklari üzerinden konusalim..
sonucta kürtce birilerinin iletisim araci ve o birileride Türkiye cumhuriyeti vatandaslari ise onlari ve iletisim araclarini görmezden gelemeyiz..
ben hep dil egitimininde, din egitimininde devlet tarafindan tam anlamiyla verilmesi taraftariyim cünkü bu iki olgu toplumu toplum yapan olgudur o halde bunlarin üzerinde devlet tam anlamiyla durmazsa din istismarcilarida, dil istismarcilarida türeyecektir..
Devletin din egitimi vermesi laiklik adi altinda, dil egitimide bölünme adi altinda tam anlamiyla istenilen seviyede degildir..
bana göre kürtce, lazca, cerkezce bu ülkenin bölünmesi icin argümanlarda degildir aksine bu ülkenin kültürünün zenginliginin yansimasidir..
Tabiki bir ülkenin resmi dile olacaktir, o dile gereken önem verilecektir ama o ülke icerisinde degisik kültürlerin zenginliklerinide korumaliyiz yani birilerini nasil zorla müslüman yapamayacaksak, birilerinin zorla Türk yapamayacaksak, birilerinede zorla Türkce konusturmaya calismak yanlistir ve yillardir bu yanlis yüzünden pkk nin ekmegine yag sürüyoruz..
Hepinizi anlayabiliyorum olaya duygusal yaklasiyorsunuz, bunu bir taviz verme olarak algiliyorsunuz, aidiyat duygusuna ters görüyorsunuz ama birazda empati yapip o insanlarin yerine kendinizi koymayi deneseniz nasil olur..
ben bir alevininde zorla sünnilestirilmesine, bir kürdünde sen dag kürdüsün diyerek zorla türklestirilmesine karsiyim buradaki türkten kastim irk anlaminda türktür yoksa vatandaslik anlamindaki ve su an anayasamizda bulunan Türk kavramini kastetmiyorum..
Ben bir tespitte bulunmak istiyorum son yillarda dikkatinizi cekmistir alevi kanallarinin sayisi artti bu beni cok mutlu etti neden mi bu kanallar kürtce müzik yayinlari yapiyor böyle oluncada med tv, roj tv gibi marjinal kanallarin izlenme orani düsüyor ve onlarin propagandalari tam anlamiyla istenilen seviyeye ulasmiyor..
gecenlerde pkk nin bu alevi kanallari tehdit ettigini okumustum sebebi cok acik pkk nin tabaninin kaymasina neden oluyor eger trt dede böyle bir girisim olursa emin olunki bu pkk ve onun siyasi uzantisi dtp nin elinden bir oyuncagin alinmasi demektir..
|