03-02-2008, 22:08
|
|
|
türkiyenin dindarlaşmasından kaygı duyanlar
Alıntı:
nephthys Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
LüGaT Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
nephthys Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
LüGaT Nickli Üyeden Alıntı
Adam CHP'liyim diyor yobazlıktan yakınıyor. Bir terslik var bu işte ;)
|
Yakınırım tabi, bunun siyasetle bir alakası yok ki?
Müslümanım ve dinimin böyle adamlar tarafından kirletilmesini hoş karşılayamıyorum, kusura bakmayın!
|
Ce Ha Pes dünya siyasi litetratüründeki en yobaz partidir. Kafanı değiştir ;) Gerçi Adolf Hitler partisi en azından rekabet eder yobaz chp'yle.
Ayrıca "dinin kirlenmemesini" erek edinmişsin genel başkanın duymasın üstünü çizer, laikliğe aykırı değil mi bu? Temizleden kastınız da tek parti dönemindeki "temizlik"(!) galiba.
|
[color=black]Burası kamusal alan mı, niye laikliğe aykırı olsun =) ? Ayrıca ben onu genel başkanım olarak görmüyorum; Başbakanı başbakanım, Cumhurbaşkanını cumhurbaşkanım olarak görmediğim gibi 
Tek parti dönemindeki 'temizlik'ten kastınız nedir, açıklarsanız ona göre cevap verebilirim..
|
Kamusal alan mı ? Sorusuna daha güzel bir soru yöneltmek isterim: Kamusal alan ne? Ahmet Necdet Sezer'e göre heryer, "din toplumsal alana kayamaz" mış. Mesela "toplu" olarak camiiye gitmek de laikliğe aykırı o zaman.Ya da bayramlaşmak, ne de olsa toplumsal bir olgu ve dini menşeyli.Burası neden kamusal alan olmasın? Devletin telekomunun teknik imkanlarıyla açılmış bir site nihayetinde.
Fransızlara göre de heryer, kendi "sömürgelerinde" evler dışında başörtüsü kullanmayı yasak etmişlerdir.Senin partinin dişleri bu örnekleri duyunca sivriliyor.Hep bu örnekleri verirler, bilmen lazım. Onlara göre bu örnekler canlandırılınca Türkiye "laik" olacaktır.
"Temizlik" ten kastımın ne olduğunu söylemem yetmez araştır ve gör:
-Türkçe ibadet projes
-Türkçe ezan projesi
-Arapça olan, osmanlıya, şelçukluya ait olan her türlü nesnenin mezarlık taşlarına kadar yok edilmeis projesi, yasaklanan divan edebiyatı sanat müziği, halk müziği...
-Gerekçeleri açıkla"a"mayan İstiklal mahkemesi
-Resmi din kemalizm dayatması
vs vs...
|
|
|