Alıntı:
nusret Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
mavera Nickli Üyeden Alıntı
asla kiyaslanamaz nusret kardesim neden mi almanyada yasayan türkler yabanci türkiyedeki kürtler ise ev sahibi yani o ülkenin insani yani almanya eger türklere kardesim ben sana hakkini vermiyorum isine gelmiyorsa cek git diyebilir acaba türkiye ayni seyi kürtler icin diyebilir mi?
|
Diyemez tabiki de dememeli de zaten...
Türkiye, etnik grup sayısı çok fazla olan bir ülke. Tamam kürtler diğer etnil gruplara göre biraz farklı, kabul ediyorum. Benim tek derdim, bir etnik gruba bir hak veriliyorsa hepsine verilmeli ayrımcılık yapılmamalı. Kürt nüfusunun diğer etnik gruplara oranlara daha fazla olmasının, bir ayrıcalık unsuru olabileceğine de inanmıyorum. Her etnik grup kendi kültürel değerlerine göre haklar talep ederse, devlet bunlara karşılık veremez ve bölünmelere yol açabilir. Ben bir çerkesim, ben kanal manal istemiyorum ama mutlaka isteyenler çıkacaktır...
|
degerli kardesim etnik gruplarin fazlalagi sorun degil aksine zenginliktir..bunu yerinde ve saglam adimlarla degerlendirsek bu bir zenginliktir..
trt nin bir kanali ülkemizdeki kültürlere ayrilsa bu nasil bir bölünme yapar bu ülkenin resmi bir dili vardir orada bir sorun yok ama bir kisi buna ek olarak etnik dilinide ögrenmesi ne gibi sakinca dogurur..
tabiki bazi marjinal istekleri saymazsak böyle makul istekleri vatan,millet, sakarya konusu yapiyoruz ama uygulamaya gecince görüyoruz ki o kadar sorun degilmis..
bundan önce tartisilan kürtce kurslar neden tartisilmiyor birisi bana izah edebilir mi?