|
Tartışıyorum..TRT'nin Bir Kanalı Kürtçe Yayına Açılacak
türkiyemizde ulusal yayın yapmakta olan bir kanalımızda,,istanbul türkçesini en ideal şekliyle telaffuz ettiğini belirten bir zat'ı zevat,,(masa başında yazılmış bir savaşa oğlum olmuş olsa göndermem,,,,,tamam,,,şehidler ölmez filan,,vatan bölünmez anladıkta,,bu savaş normal bir savaş değil ki,,ben başkalarının savaşı için neden öleyim demekte,,ve bu söz izleyiciler tarafından alkışlanmakta,,)şimdi,,,,,lisanı usulüyle söylüyorum ,,vur patlasın çal oynasın kültürünün eseri olan laylay lom yayınlar,,,ülkemizde öyle onulmaz yaralar açmaktadır ki,,teşhis konulamaz durumda olduğundan,tedavisi mümkün değildir,,,yayın diline bakarsanız bu gibi yayınlar saf türkçedir,,öz be öz devlet dilidir,,lakin içeriği göz önünde bulundurulacak olursa,,bir nesli güdükleştirmesi bakımından fevkalade tehlikeli yayınlardır,,,beri taraftan,,devletimiz eliyle gerçekleştirilmesini uygun bulduğum etnik dil yada lehçelerde yapılacak olan kültürel ve sosyal içerikli yayınlar,,önyargı duvarlarını tuz buz edeceği için herkesler tarafından makul karşılanmalı ve desdeklenmelidir,,yayın ilkeleri ve yayın politikası barışı ve kardeşliği pekiştirdiği sürece yayın hayatına devam etmeli taa kiii,,kürdistan hayali kuranların hayalleri başlarına yıkılana dek,,,,,tabi bu arada,,,,,doğunun okullaşma oranınında en üst seviyelere çıkartılması ve eğitilmekte olan o yörenin çocuklarına,,resmi devlet dilimiz olan türkçeyi sevdirmek adına çeşitli faaliyetlerde bulunulması zaruri vede elzemdir,,benim kürdüm,,,en ideal şekliyle türkçeyi öğrenecek vede konuşacak,,,bunu sağlamanın yolu,onu kazanmaktan geçer,,onu kazanmanın yolu ise,,ona bir güzellik yapmaktan geçer,,,,gördünüz mü bakın,,,,siz bir güzellik yapacaksınız,,karşılığında bülent ersoydan daha sarih türkçe konuşabilen çocukları ülkemize kazandıracaksınız,,,neticesi bu olacaksa,,güzellik yapmaya değmez mi sizce ??
|