İslam'da Kadın...!
İslam, çağları aşan bir evrensel değerler bütününü muhteva eder. Zamana ve ihtiyaçlara göre müçtehit alimler tarafından verilen fetvalarca insani ihtiyaç ve gereksinimler saptanmakta ve içtimai hayatımıza gene İslam endeksine bağlı kalarak yön verebilmekteyiz.
Soru ve sorunlara, o günün ihtiyaçları göz önünde bulundurulmadan verilen fetvalarca çözüm aranacak olsa, bu çözüm; ya kör ya da topal, belkide her iki aksaklığıda kendinde barındırır.
Çağımızın sosyoekonomik ve sosyokültürel şartlarına baktığımızda çok hassas olan, çok evlilik dengesi kurulmada oldukça zor olabileceğinden verilen ruhsata iktibas belki de bizim hesabımızı zorlaştıracak, İslama uygun birşey yaptım derken kendimizi felakete sürükleme girdabına kapılabilme ihtimali yüksek geliyor bana... aynı zamanda bu ruhsat verilirken bir tehdit, bir vurgu niteliğinde de dengeyi kuramayanlar, adaleti sağlayamayanlar için uyarı dikakti nazara verilmektedir.
Bizim şu andaki gereksinimlerimiz arasında çok evlilik yoktur bence... Bizim gelenek ve göreneklerimiz İslama göre şekillense de şu anda kadın ve erkeğin birbirine bakışı da buna olanak sağlamamaktadır diye düşünüyorum. Kimse sevdiğini bir başkası ile paylaşmak istemez.
Bir emir olmayan ve yaptırım gücü bağlayıcı nitelikte olmayan bu ruhsat belki de sosyal dengemizi de bozabilir.
Saygılarımla...
|