Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-07-2008, 22:29   #2
Kullanıcı Adı
TÜRK EVLADI
Standart Akpartiforum'la Genç bakış.. Kuzey Irak Operasyonu
Alıntı:
jonathan749 Nickli Üyeden Alıntı
Emre bir üyemizin sorusunu yöneltiyorum...

Operasyonun bitme kararının arkasından yaşanan olaylarda, Genelkurmaya ve Başbakana inanmamalarının asıl nedeni neydi?

Sencede ortada kuşkulu bir süreç yaşanmadımı?
[i][b]Aslında bu konuda size geçen gün dinlediğim bir olayı kendim anlatmak istiyorum...

Bir emekli paşa, Amerika'nın o bölgeyi rahatlıkla uydularla izlediğinin ve geri çekilişi gördüğü anda da Kuzey Irak bölgesel yönetimini memnun etmek amacıyla göstermelik bir açıklama yaptığını söyledi...

Aslında bu çok doğru!

Genelkurmay Başkanı yaptığı açıklamada Robert Gates'in açıklaması sırasında zaten ordumuzun yarısının çekildiğini söyledi...
Aslında bugün muhalefetin kuşku içinde olduğunu düşünmüyorum.Bir sınırdışı operasyon hükümet yada muhalefete halk gözünde çok büyük destekte çıkarabilir aşağıda indirebilir.Muhalefet oprasonun başarılı geçtiğini görünce hükümetin terör konusunda da bir artı kazanacağını gördüğü için bu harekatı gölgelemk istedi...

Yaptıklarını kesinlikle hainlik olarak görmüyorum çünkü muhalefetin görevi zaten budur...Yani eleştirmek zorundadır...

Fakat eğer üniformasını şeref sayan her asker gibi Büyükanıt Paşa'da çıkıp herhangi bir baskı yoktu dediyse bize bu konuda söz kalmamıştır bence...