Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-07-2008, 22:39   #18
Kullanıcı Adı
TÜRK EVLADI
Standart Akpartiforum'la Genç bakış.. Kuzey Irak Operasyonu
Alıntı:
ozgun_genc Nickli Üyeden Alıntı
Baykal, konuşuyor dinliyoruz " 'biz kararlaştırdık operasyonun bitmesini' tamam da hangi koşullar, hangi veriler ışığında, hangi zorunluluklar çerçevesinde siz kararlaştırdınız? Ben, 'Cuma günü saat 04.00'te bitireceksiniz diye birisi silahı çekip size dayattı, siz de öyle karar aldınız' demiyorum. Ama öyle şartlar konuldu, öyle bir çerçeve ortaya çıktı ki, bu çerçeve içinde bizim operasyonu daha da sürdürmemizin anlamı, yararı kayboldu. Bizim yetkili, karar alan komutanlarımız, 'bu şartlar altında noktalamayı uygun görüyoruz' demiş olabilirler. Buna itirazım yok. Bunu tartışmıyorum. Beni ilgilendiren Türkiye'nin operasyonla ilgili kararını alırken ona sunulan çerçeve.''
[i][b]Aslında burda Baykal kendi yapamayacağı şeyler konuşuyor...

Herşeyden önce bu operasyonu malum olan şekilde ABD işbirliğiyle yaptık!
Yani operasyonu Irak'ta bulunan ''süpergüç'' Amerika'ya rağmen yapacağımızı kimse düşünemez zaten.Amerika'nın bu operasyon konusunda bize tavsiyeleri yada önerileri mutlaka olmuştur.Hatta karşılıklı tavizler de verilmiştir...

Netice de bize sunulan çerçeveyi tamamen bir esaret olarak kabul etmek bir ayıp olur çünkü gireceğiniz ülkede dünyanın süper gücü varsa ve bütün dünyayı bu kadar ilgilendiren bir bölgede operasyon yapacaksanız tabi ki birtakım anlaşmalar yapmak ve karşı tarafında suyuna gitmek zorundasınızdır!

Biz oraya girdik ve 240 terörist öldürdüysek bunu kimse başarısızlık olarak sunamaz ama bu operasyonun tek başına bağımsız şekilde yapılacağını düşünmekte mantıksızlık olur...