Fehtullah Güen ile Erbakan arasında bir bağ var mı ?
Yani hedefleri vs. aynımıdır ?
Bence aralarında her ikisinin de müslüman olması açısından bir bağ olabilir.Bundan başka bir bağ bulamadım.
Fehtullahçılara 'nurcu' denilebilir mi ? Bu soru saçma kaçabilir ama bir sitede Nurcu olduğunu söyleyen kişiler ile Fehtullahçı olduklarını söyleyenler bir tartışma yaşamıştı.
Nurcular Fehtullahçılara (F. NOKTA Gülen) gibisinden hakaret ediyorlardı ve her fehtulahçıya nurcu denmesinden hoşnuk olmadıkalrını dile getiriyorlardı.
Fehtullahçılar ile nurcular arasında fark nerdir ?
Aralarında ne gibi bağ vardır ?
Nur Cemaati benim bildiğim kadarıyla 12 kola ayrılmış bir durumda şu anda.Bunların içinde Fethullah Gülen Hocaefendi'yi benimseyenler olduğu gibi tam tersi görüşe sahip olanlar da var.Malesef bütün müslümanlarda olduğu gibi onlar da kendi aralarında bazı konularda anlaşmazlık içerisindeler.
Bazı evlerde 'abiler' erkeklere,'ablalar' kızlara ders anlatır.O evlerin harcamaları kimler tarafından karşılanmaktadır (faturalar,yicekler,eşyalar vs.)?
Kaynak nerden gelmektedir ?
Bedava ders veren abiler ve ablalar denilen kişiler buna nasıl ikna olmuştur ?
Evlerin kirasını kim ödemekte veya evler kiralık değilse kim hizmete açmıştır ?
Bizzat bir zamanlar içlerinde bulunmuş biri olarak sana açıklayayım.Evlerin harcamaları genelde evde kalan öğrenciler tarafından yapılmaktadır.Fakat ayriyeten para, yiyecek, kitap...vs gibi yardım da yapılmaktadır.Bunları da yardımsever, cemaate destek vermek isteyen kişiler karşılamaktadır.
Ablalarla-abilerle ders verip veremeyeceği konusunda görüşülür, kendisi istiyorsa verir istemiyorsa vermez.Kendi bileceği bir iş yani.
Her ne kadar bazı şeylerini hoş karşılamasam da Nur cemaatinin yaptığı faaliyetleri beğeniyorum.Allah yardımcıları olsun.
Kısa öz açıklamalar yapılırsa sevinirim