Hükümet ne yapıyor?
ak parti bu yasanın tam tersi bir tasarı hazırlasaydı işte o zaman şüphelenirdim istikbalimizden,,işletmeci odur ki,elinde mevcut olan imkanları en ideal şekliyle kullanır,çar çur etmez,yığınlara şirin gözükmek adına ucuz kahramanlıklar yapmaz,,emrinde çalışanların haklarını hukukunu gözetirken şu hususlara dikkat eder;; çalışanlarıma maaşlarını gününde ödeyebilecek miyim? sahibi olduğum işletmenin sürdürülebilirliğinin olması için neler yapmam gerekir,üretim sonucunda kazanılan değerleri hali hazırdaki çalışanlarıma bol keseden dağıtırsam işletme bundan zarar görebilir mi ?,diğer kuruluşlarla rekabet edebilmem üretken bir yapıyla mümkün olacaksa şayet çalışanlarımı en azami seviyede çalıştırmak durumundayım,eli ayağı tutuyorken çalışanımı emekliye sevk etmek bana pahalıya mal olacaktır,bu maliyetin altından kalkabilmek için çalışan işçi sayısının düşürülmesi ve işletmenin küçültülmesi elzem olacaktır küçülen bu işletmede ise verimlilik düşeceği için rekabet gücü azalacak ve işletme kapanmayla yüzyüze gelecektir,,,çıkacak olan yasayı fütursuzca eleştiren sözüm ona ekonomist dehalar,görünüre bakarak değerlendirme yapmak kadar kolay bir şey yoktur şu dünyada, önemli olan görünür olanın zaman içerisinde nelere gebe olacağını kestirebilmektir,,(devletin malı deniz, yüzme bilmesekte can simidiyle gireriz anlayışıyla yıllar yılı devlet kurumları olabildiğince şişirildi,,(.öt) kadar yerde en az 10 kişi lak lak yaparak maaş almakta ve halen daha maaş almaya devam etmekte,bir işin düşse seni felancaya yolluyorlar gidiyorsun felancaya, o da seni filancaya yolluyor,oysa tek bir kişi neyse sorunun halledebilecek durumda,,,işte böyle bir devlet düzeninde alt üst olan ekonomimizi rayına oturtmak hiç de kolay olmayacaktır,,ALLAH AK PARTİ KADROLARININ YAR VE YARDIMCISI OLSUN,,
|