Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-09-2008, 20:54   #13
Kullanıcı Adı
gülsima
Standart Bir kaç soru
nur cemaati kendi arasında bölünmelere ayrılmış fakat hepside aynı dava için hizmet etmektedir.fakat en çok çalışanı dışa yayılanı zaman,sızıntı ve dershanelere bağlı olan kesimdir.bu kesim daha çok gençleri yetiştirip üniverstelerde okutup belirli bir düzeye çıkarmaya çalışıyo.bir kesimide gazete,dergi yada herhangi birşeye bağlı olmayıp sadece kendilerini manevi hizmete adamış insanlardır bu insanlar hizmet ettikleri evlere dershane diyolar ve bu evlerde hem kendilerini yetiştiriyolar hemde insanlara manevi anlamda yardım ediyolar evlerinde hiçbir karşılık beklemeden hizmet veriyolar bu evlere her yaştan insan gelio genci yaşlısı tatillerde kamp yapıolar bu kampın adıda risale okuma kampı.bende haftada 1 insanları kırmama adına gidiyorum ama gerçekten hoş bi ortam manevi anlamda evler genellikle cemaate bağlı insanların yardımlarıyla alınmış evler oluyo fakat günlük ihtiyaçlarını alışverişlerini o evde kalan öğrenciler karşılıyo ama dışardan insanların yardımlarıda göz ardı edilemez tabi(bi ara banada hocam gel sende kal ablalık yap dedi ama ben istemedim)kısacası hepsi Said nursinin yolunda aynı amaca hizmet ediyo tabikiide onlarında tasvip etmediğim bazı yönleride var ama yaptıkları hizmet onları kapatıyo.tebliğ görevlerini en yi şekilde yapmaya çalışıolar rabbim bu yolda onları muvaffak etsin.şunuda belirtiyim bende hizmet veren cemaatlere bağlı olan insanların ben şucuyum diye kendilerini tanıtmalarına ve sadece kendi cemaatlerinin kitaplarını yada hocasını dinlemesine karşıyım.Allah için görev yapan bütün cemaatlerinde sohbetlerine katılırım sadece bi yere takılıp kalmaya gerek yok
gülsima isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla