03-12-2008, 22:52
|
|
|
Ak Parti Ülkeyi Nasıl "Fakirleştirdi" ? (Asgari Ücret/ Milli Gelir Verileri)
Hortum kesilince milli gelir 4 bin dolara çıktı
Başbakan Erdoğan, milli gelirin 4 bin dolara çıktığını belirterek, "Demek ki hortum kesilince oluyormuş. Yılda 60 katrilyon faiz ödüyoruz. Bunun yarısını yatırıma yönlendirebilseydik çok büyük adım atardık" dedi.
Başbakan Tayyip Erdoğan, Malatya'da aynı anda 19 fabrikanın açılışını yaparken, 38 fabrikanın da temelini attı. Erdoğan, milli gelirin 4 bin dolara çıktığını belirterek, "Demek ki hortum kesilince oluyormuş. Yılda 60 katrilyon faiz ödüyoruz. Bunun yarısı yatırıma gitseydi çok büyük adım atardık" dedi.
Erdoğan, tesisler tamamlandığında 12 bin vatandaşın iş sahibi olacağını belirterek, "Bu kadar kişinin iş sahibi olması demek. 12 bin aileye aş ve iş demektir. Her ailede ortalama 5 kişi olsa 60 bin kişinin aş sahibi olması demektir" diye konuştu.
Erdoğan, önceki gün Van-Bahçesaray arasındaki 42 kilometrelik yolun açılışını yaptığını da hatırlatarak, "Burada hücrelerime kadar aydınlık dolu yarınları hissediyorum. Gece gündüz demeden yarınlara yürüyoruz. Bu yürüyüş hem içerde hem dışarda" dedi.
Hortumlar kesilince oluyormuş
Erdoğan, 3 Kasım'da iktidara geldiklerinde milli gelirin 2 bin 600 dolar olduğunu, yıl sonunda ise bu rakamın 4 bin dolara ulaşacağını belirterek, "Yolsuzlukların önü alınınca, hortumlar kesilince oluyormuş demek ki. Enflasyonun ve faizlerin düşmesi ile aradaki fark işçi, memur ve çiftçiye dönüyor. Bereket buradadır. Artık duyuyor musunuz fona devredilen bankaları? Artık duyuyor musunuz bankalara verilen garantileri? Şu anda 50 milyara kadar garanti var, o da düşecek. Kusura bakmayın fakir fukaranın paralarını kimseye ödeyemeyiz. Daha da iyi olacak. Büyüme ilk 6 ayda yüzde 13,4 gerçekleşti. Milli gelirde ilk etapta 5 bin dolar, ikinci etapta 10 bin doları yakaladığımızda hedefe yürüdük demektir" dedi.
İşadamlarına yatırım çağrısı
Temmuz itibariyle 28 katrilyon liralık yatırım yapıldığını anlatan Erdoğan, Doğu ve Güneydoğu Anadolulu işadamlarına, "Ey Malatyalı işadamım, burada doğduğunuz büyüdünüz. İstanbul'da Ankara'da devleştiniz. Gelin buraya da yatırım yapın" diye seslendi.
42 milyar dolar faiz ödüyoruz
Erdoğan, Türkiye'nin dış borç faizinin 42 milyar dolar yani 60 katrilyon olduğunu belirterek, "Ah benim vatandaşım! Bu paranın yarısını yatırıma yatırmış olsaydık. Türkiye nereden nereye gelirdi? Biz bunu kucağımızda bulduk. Türkiye bunları ödüyor ve azalıyor. Daha da azalacak" diye konuştu.
20 Eylül 2004, Yenişafak
|
|
|