AK Partili kadınların İsrailli misafiri
Karışmak istemedim ama farklı yönden kısa bir yorum yapmak istedim.Öncelikli olarak baştan beri susmak adlı arkadaşın açtığı konuları ve yorumları ilgi ile izliyorum.Doğrudur yanlışdır tartışabilinir fakat tek başına görüşleri adına yaptığı mücadele benim sempatimi kazandı.Onu bu mücadelesinden dolayı kutlarım.Bu tamamen benim ,onun verdiği mücadeledeki hırsı ve azminden kaynaklanan şahsi görüşümdür.
Yorumum ise kısaca ve özet olarak şöyle.Filistin yada başkaları,benim bildiğim 20. ve 21. yüzyılın ,müslümanları başta büyükler olmak üzere illede tüm müslümanları büyük vebal ve sorumluluk altında olduğu ve mahşerde en çok hesap verecek müslüman topluluğudur.Eskiden iletişim yok ulaşım ise zordu dolayısı ile fazla haber olunamıyordu ,görmediğin ve duymadığın bir olayında sorumlu olma durumu daha az olabiliyordu.Ama şimdi öyle değil her şey gözümüzün önünde gibi ve televizyonları açtığımızda ezilen müslümanları ,insanları yada her 10 saniyede bir açlıktan ölen çocuklarıı bizler gördüğümüzde ne kadar kılımızı kıpırdatabiliyoruz ve neler yapıyoruz yada yaptık .İşte işin en can alıcı yeri burası ve bu sorumluluk altında hesap öteki tarafta çok çetin olacak gibime geliyor.Onun için kimse hangi parti olursa olsun ,sırf siyasi partinin korumalığını yapacağım diye kuru ,kuru konuşmasın.Herkez bunlardan sorumlu olacak hemde dediğim gibi başta büyüklerimiz olmak üzere.
|