Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-18-2008, 04:15   #4
Kullanıcı Adı
Mu-Alim
Standart İşte buda benim memleketim.. :))
Duygu bu konuyu açman çok iyi olmuş. Danışmak istediğim birkaç şey var sana:

Ben Hatay / Reyhanlı doğumluyum. Ama çok az hatırlarım Reyhanlı'yı. Kahramanmaraşlıyım. Bu sene mezun oluyorum, öğretmenlik mesleğine başlayacağım inşallah. Tercih noktasında İskenderun çok geçiyor aklımdan; ama senin de paylaştığın gibi resimlerinden ve kitabi bilgilerden başka pek bir şey bilmiyorum. Yani yaşayış, insanlar, etkinlikler falan. Şimdi mümkünse şu sorularıma cevap vermeni isteyeceğim:

* İskenderun'un nüfusu gerçekten iddia edildiği gibi beş yüz binlerde mi? Yani bir ilçe için çok mu kalabalık?
*Demir-Çelik fabrikasından dolayı şehrin çok kirli olduğu söylenir. Bu doğru mu?
*Denize kıyısı olması nedeniyle bir Alanya, Bodrum gibi mi? Yani kültürel anlamda açıkça sormak gerekirse bir "yozlaşma" mevcut mu?
*Akşam işten çıktığımda ya da haftasonları ne yapabilirim İskenderun'da?
*Para durumları nasıl? Ev kiraları, domatesin kilosu, dolmuş ücretleri falan filan işte...(:
*Arapların çok olduğunu söylemişsin. Ben oraya gittiğimde "aa şuna bak" gibi bir tepki almam söz konusu olabilir mi? ( Normal şartlar altında, yani ben "aa şuna bak" dedirtecek bir şey yapmazsam. (: )
*Denize girilebilen yerler var mı? Varsa şehre uzak mı? Uzaksa ne kadar uzak?
*Ek iş imkanları nasıl? Yani bir İngilizce Öğretmeni olarak yapabileceğim başka işler de var mı?
*Dersanecilik ne düzeyde? Biliyorsan bir sayı verebilir misin?
*Orman, ağaç durumları nasıl?
*Su kaynakları bol mu? Yani gidip bir kayanın dibinden buz gibi su içebileceğim yerleri var mı İskenderun'un?

Öncelikle lütfen saçma bulma(yın) sorularımı. Bunlar benim için çok önemli.

İlk aklıma gelenler bunlar. Bu konuda ciddi ciddi aydınlatılmaya ihtiyacım var. Çünkü İskenderun ciddi ciddi aklımdan geçiyor. Hiçbir soruya cevap vermek zorunda değilsin. Yani "üff banane" deme hakkın var. (:

Şimdiden teşekkürler.
Mu-Alim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla