İşte kapatılma talebi gerekçeleri
başbakan "bir insan ya laik devlet anlayışına inanandır ya müslüman" demedi, "ya laiktir ya müslüman" dedi, onun için bu yeni cümleni başbakana yükleyemiyoruz. o böyle birşey söylemedi ki. tekrar söylüyorum, ben de laik devlet sistemine karşı değilim ve ben de müslümanım. ama hem laikim hem müslümanım diye bir tabir olamaz. laik sistem yanlısı olanlara laik denmiyor. laiklik bir devlet sistemidir bu sistemi uygulayan devletlere laik devlet denir. laiklik atatürk'ün bir ilkesi, atatürk hiç demiş mi "ben laikim" diye?
açıklama istiyorsanız peki, herşeye cevap yazayım, devlet vergi indirimini yaptı, ticaret ehli bunun üstüne yattıysa bu hükümetin suçu mu? hem zincir marketler bu indirimleri uyguladı, ve ben de çok memnun oldum, alışverişimi buralardan yapıyorum, sorun yok. ben ekonomik durumdan memnun olmasam ak partiyi savunmazdım zaten. inkar edemeyiz, 6 yıl önce yiyemediğimiz yiyecekler evimize giriyor, gidemediğimiz yerlere gidebiliyoruz, gerçekten yaşam standardı yükseldi. insanlar eşyalarını yeniliyor, araba alıyor ya da yeniliyor, sonra da hani enrde gelişme diyebiliyorlar. çarşı pazarda enflasyon öyle yüksek filan değil. kdv indirimi hükümetin şovu değil, bir gelir kaynağını daraltması, halktan aldığı paraları almaktan vazgeçmesidir. o paranın bakkalda mı sende mi kaldığının akpartiye bir faydası yoktur, asıl mesele hükümete artık o paranın gelmeyeceğidir.
savcı ölümü düşünmeli derken sayın bülent arınç'ın bir tehditte bulunduğunu zannetmiyorum, cenaze törenindeki duygusal hava nedeniyle, uzatılan mikrofona ölüm gerçeğinden bahsetmişti, siyasilere ve savcıya da "herşeyin hesabının verileceğini" hatırlattığını düşünüyorum ne demek istediğini ancak kendisi bilir.
dil kurallarına genelde forumlarda uyulmayabiliyor, hepimiz yapıyoruz bunu, ben de-sizin gibi- büyük harf kuralına hiç uymuyorum, atatürk kelimesine özel olmadığını herhangi bir mesajıma bakarak anlayabilirsiniz.
şimdi gitmem gerekiyor, siz yine kafanıza takılan soruları yazabilirsiniz, cevap veren çıkar ya da ben gelince cevap veririm..
|