Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-20-2008, 02:19   #3
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
Standart Aşktır ki..Gerisi vesairedir..

‘Aşk, şiddetli bir muhabbettir. Fâni mahbuplara müteveccih olduğu vakit, ya o aşk kendi sahibini daimî bir azap ve elemde bırakır. Veyahut o mecazî mahbup, o şiddetli muhabbetin fiyatına değmediği için, bâki bir mahbubu arattırır; aşk-ı mecazî, aşk-ı hakikîye inkılâp eder.’

Aşkı seç, aşkı seçki sende seçilmiş bir insan olasın. Sana en sağlam fikri aşk verir. Aşksız geçen ömrü hiç hesaba katma, yaşadım sanma. Aşksız geçen ömrü ömürden sayma. O sayıdan dışarıda kalacaktır çünkü. Aşk abı hayattır. Onu canla gönülle kabul et.

Işığa pervane olmayanın aşkından şüphe edilir. Pervane, mumun aşkıyla ışığa öyle bir yaklaşırki kanatları mumun alevleri ile tutuşurda farkında olmaz. Aşkı saklamak pervanenin mum ışığına duyduğu aşkı gizlemesi kadar imkansızdır.

pervane şöyle diyordu ateşten sevgilisine:

'aşık olan benim, yanmak bana yakışır..
Ey sevgili! Yüzünün ışığına canımı ve gönlümü yaksam ne olur! Pervanenin aşıklığı gibi aşık olan kimse, gönül kanadının yanmasından çekinmez…

“Biri bana : Aşıklık nedir? diye sordu.

Dedim ki: Ben ol da bil.” Sen aşıklığı nasıl bilebilirsin ki o bilgi kitaptan defterden öğrenilmez. Ateşi mangalda balı da kavanozda görmek bilmek değildir. Çünkü bu bilgi zevk bilgisidir; onu tatmayan bilmez. Bildim diyenin bilgisi sadece zandır. Madem öyle sen düşmeyi düşenden öğren, yanmayı pişmişten sor. Aşkın kokusunu da aşığın yanık nefesinden kokla. Bu işaretlerden yola çık ve aşkı bilmek için aşık ol."

Güzellik gözdedir,nesnede değil.. Bir şeyi güzel gösteren istektir, aşktır. İsteksiz bakışa güzel de çirkin görünür. Bu yüzden Leylayı sen başka görürsün Mecnun başka görür. O halde güzele kendi aşksız gözünle bakmayı bırak, Mecnunun tutuşmuş gözleriyle bak.

Konu Duygu'Seli~ tarafından (06-15-2010 Saat 17:31 ) değiştirilmiştir..