Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-24-2008, 11:52   #67
Kullanıcı Adı
rikopasa
Standart İşte kapatılma talebi gerekçeleri
Alıntı:
Güzel kardeşim değişmemekte ve ön yargılara kilitlenmiş bir bedene intikal etmek oldukca zor sanırım ,bir tehdit ve kötümser olarak algıladığınız bir siyasi partinin mevcutiyetini gizli hesap ve niyetlere hapsetmeniz mantiki olduğunu düşünmüyorum
Kesinlikle doğru değil , hiçbirşeye kilitlenmiş değil aksine çok objektif bakabilen bir insanım.
Evet gizli niyet ve hesapları olduğunu düşünüyorum , bunu bana düşündüren kendi zihin yanılsamalarım değil veya böyle bir ütopya kurmuyorum , bunu bana düşündüren Akp nin yaptıkları. Ne yaptıklarını isterseniz yazarım ama karşılığında cevap alacaksam.

Alıntı:
secim önceleri bir çok vaatlerde bulunmuştu nelerdi bunlar demokrasi ve ekonomiyi geliştirecekti ve bu zaviyeden oy istedi milletten ,millette kendilerini iktidara taşımış oldu güvencelerinde dolayı ,ve bir dönem iktidarlıkları zamanında her kes hatta dış basın tarafından gözlenen iktidar gelişmeleri yerinde bulmuşki bir ikinci dönemi daha kendilerine uygun görmüşler,dediğiniz gibi samimiyetsiz ve kötü niyetli olarak düşündüğünüz iktidarın hatta demokrasi hukuk düşmanı olarak lanse ettiğiniz -bir yapılanması bu millet nasıl olurda anlamaz ,halbuki demokratik laik ve hukuk devletinin gerçek özüne sahip cıkma adına atmış olduğu adımları milletimiz yerinde bulmuşki teveccühlerini yeniden sandıkta yansıtmıştır.
Yani diyorsunuzki demokrasiyi ve ekonomiyi geliştirdi ha , ya işte bunu yapmayın lütfen. Gözün gördüğünümü tartışacağız burada. Doğru tektir başka doğru yoktur. Ekonominin geliştiğine sizler gibi bende inanmıyorum , tek farkımız sizlerin bunu dile getirmeyişi ve bunuda anlayışla karşılıyorum ama sorunda burada işte , partizanlık bizi geliştirmez , en iyisini bulmamıza engel teşkil eder , gözlerimizi kapatır. Laikliği nasıl algıladıkları ve istemedikleri gün gibi ortadayken lütfen "Akp laikliğe sahip çıktı" demeyin. Burada kalkıp sıralamayalım Sn Başbakan ın geçmişini bugününü. Sandığa yansıyan şey milletin önceki hükümetlerden çektikleri , yolsuzluklar ...vb. Bakın ben en iyiyi bulmaya çalışıyorum , kafamı çalıştırıp vizyonumu genişletip eleştiriyorum. Varsa yanlış söylenmeli.

Alıntı:
özgürlükleri kısıtlama kötüdür ama kavramları zedelemek daha kötüdür,cünkü kavramları zedelemek,düşünce sağlığını bozar ,toplumsa dönüşüm olan düşünce momenti bozulursa düşünce özgürlüğü anlamını kaybeder,düşünmesi ve fikir üretmesi engellenen toplumların sağlıklı ve mutlu olması beklenemez ,
burada türban hakkında yorum yapılmam istenmiş yada ben öyle algıladım , neyse , türbana kesinlikle karşı değilim hele üniversitelerde. ben kendim giriyordum türbanlı arkadaşlarla aynı derse. herhangi bir sorun yoktu. hatta bara veya bir klübe gittiğimde türbanlı arkadaşlar görüyordum ve hoşuma gidiyordu , böyle olmalı zaten. kimin neye inandığı sorgulanamaz.
Kavramları yaratan özgür düşünce veya düşünce değilmidir , burada bir paradoks söz konusu bence.

Alıntı:
devlet eli ile tek düşünce ye sıkıştırılmak istenen olguların bu asırda yerini bulmadığı gün gibi aşikar iken nasıl olurda bu dar alan yeniden insanlar ve siyasetciler cekilmeye zorlanır anlamakta zorlanıyorum , devletlerin ve milletlerin bekası birey hak ve özgürlüklerin kendi ifade etme alanlarının genişliğinde gizlidir siz bu gün bu alanları bir tehdit olarak algılayıp önüne set cekmeyi hiç bir dünya devletine kabul ettiremessiniz daha ta ötesi bu millete karşı yapılacak çok büyük haksızlık olur
Eğer bir kişinin özgürlüğü diğer kişinin özgürlüğünü sınırlıyor ise o özgürlük kısıtlanmalı. Uçsuz bucaksız özgürlük olamaz , toplumsal anlamda zaten bazı özgürlükler kısıtlanmıştır ve bunun adınada gelenek görenek denilir , her toplumda da vardır. Sonuçta demokraside kurallar ile çerçevelenmiştir. Demokrasi öyle herkesin herşeyi yapabilme özgürlüğüne sahip olduğu bir sistem değildir. Tekrar ediyorum türbanı sembolleştiren beyinler sağlıksız düşünüyorlar. Türban sembol olamaz , insanın inancı gereği kullandığı bir şeydir. Sembolleştirmiyoruz diyenler yalan söylüyor , ne işi var bir bebeğin başında türbanın ? o ne anlar türbanın ne için takıldığından , dini inancı o yaştamı gelişti yani.

Neyse ... yeterki birbirimizi anlayıp bu vatanın hakettiği yerlere gelmesine yardımcı olalım , bu gibi paylaşımlar bu konuda insanlara ufuk açacak , bilmeyen öğrenecek , yorum yapacak ve ülkem , vatanım , sevdiğim yine bu dünyaya hükmedecek.
rikopasa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla