Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-25-2008, 21:30   #2
Kullanıcı Adı
ümitli_bekleyis
Standart Baykal kendinden geçti
"SAYGIN İSİMLER GÖZALTINA ALINDI"

"Ülkenin temeli ile ilgili bütün konumlarının gelip toparlandığı, ülkemizin ana niteliği ve kimliği ile ilgili konumlarda bir süreden beri kaygı verici bir tablo ile karşı karşıyayız. Önce her hafta büyük olaylarla çalkalandık. Geçen hafta Anayasa Mahkemesi'ne başsavcılığın gönderdiği iddianamenin tartışmalarının içinden geçiyorduk. Bu siyasi çekişmeler daha rayına oturmadan, netlik kazanmadan yeni bir tablo ortaya çıktı. Birden bire bir süreden beri çeşitli düzeylerde vurgulanan konu kamuoyumuzun ilgisini çeken bir temel konu haline geldi. 21 Mart günü sabaha karşı büyük bir operasyon yapıldı. Kamuoyunu etkileyen şerefli, saygın isimlernin, önemli başyazarın, ülkenin en köklü gazetesinin en köklü yazarının Sayın İlhan Selçuk’un, Kemal Alemdaroğlu’nun ve Doğu Perinçek gibi önemli bir siyasinin gösterişli bir operasyonla evlerinden alındığını gördük. Bu Türkiye’de tartıştığımız konuların artık çok önemli noktalara sürülmekte olduğunu ortaya koyan bir manzaraydı. Elbette ortada bir soruşturma konusu varsa yetkililer hukuka uygun gerçekleştireceklerdir. Toplumda bir azılı cani takip eder gibi, bilim adamlarının, yazarların, liderlerin apar topar sabaha karşı evleri basılarak saatlerce aranarak gözaltına alınması ister istemez ne oluyoruz, nereye gidiyoruz, bu insanlar bunu hak edecek bir tablonun içinde mi, her halde önemli bir tespit yapıldı diye toplum büyük bir telaşa kapıldı. 48 saat bu insanlar gözaltında tutuldu. İlhan Selçuk bu 48 saatin 4 saatinde sorgulandı. Yargıç değil, mahkeme değil, bu işlemi gerçekleştiren makam, savcı ‘afedersiniz, yapacak bir şey yok, sizi mahkemeye sevketmeye gerek görmüyorum’ diyerek onu serbest bıraktı. Bu önemli bir noktayı işaret ediyor. Böyle bir tutuklamanın arkasında olgunlaşmış bir dosya bulunmadığı izlenimi oluştu."

GÖZALTI ŞEKLİ DARBE ZİHNİYETİNİN ÜRÜNÜYMÜŞ

"Hukuk devleti ve demokrasi güven anlayışı içinde olur. 'Canım bir şey yokmuş' diye bunu izah etmek mümkün değildir. Neden gözaltına aldınız, niçin bıraktınız. Toplumun saygın insanları 'gel buraya' diye 'bir soruşturmanın icabı seni sabaha karşı sorgulayacağız' diyerek alınıyorsa kaygı verici bir tablodur bu. Bunun doğru anlaşılmasını istiyorum. İlhan Selçuk ve Alemdaroğlu’na geçmiş olsun dileklerimi ifade ediyorum. Bir büyük stres Alemdaroğlu’nu sağlık sorunları ile karşı karşıya bıraktı. Perinçek’e de konuyla hiçbir ilişkisinin bulunmadığını diliyorum. Böyle olaylar darbeden sonra olurdu. Darbeden sonra gözdağı vermek için saygın, önemli, değer verilen insanların hedef haline getirildiğini, ağır muamelelere tabi tutulduğunu yakın tarihteki deneyimlerimizden biliyoruz. Ama demokrasi işlerken ilk kez böyle bir uygulamaya tanık olduk. Darbeden sonra başvurulan yöntemlere şimdi başvuruluyor. Bir darbe zihniyetinin parçası olabilecek uygulamaları şimdi görüyoruz."
ümitli_bekleyis isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla