Baykal kendinden geçti
BAYKALCA PERDE ARKASI
"Bu son tutuklama, gözaltına alınma olaylarının perde arkası var. Önce Ümraniye’de bir tablo ortaya çıktı. Bazı kişilerin silah ve cephane ile ilişkili olarak bir örgütlenme sergiledikleri ile ilgili kesitler yayınlandı. Bazı çalışmalar yapıldı, bazı bulgular ortaya çıktı. Bu olaydan sonra uzunca bir dönem, konu siyasi çevrelerin yakın ilgisi içinde, onların gündeminde ağırlıklı bir konu halinde değerlendirilmeye çalışıldı. Türkiye’de daima çeteleşme olayları olmuştur. Bazen siyasi hedefleri olmuştur, ekonomik hedefleri olmuştur. Ortaya çıkan bu olayın çok özel bir olay olarak ele alınmakta olduğunu, siyasi sahiplenme duygusunun ortaya çıktığını gördük. 2006 Mayıs’ındaki Danıştay saldırısından bu yana siyasetçilerin ağzında bulunan bir iddia somut olarak ortaya çıktı."
DANIŞTAY'A FANATİK DİNCİLER SALDIRMIŞ
"Hatırlarsınız saldırıdan sonra, biz fanatik bir mercinin bu saldırıyı gerçekleştirdiği anlayışı etrafında bu olayların fanatik dinci gruplar tarafından yapılıyor olmasından duyduğumuz üzüntüyü dile getiren değerlendirmeler yaptık. Bu ozaman ciddi olarak tartışılmıştı. Başbakan bunun üzerine saldırı ile ilgili olarak, şu açıklamayı yaptı: ‘Saldırı derin komplo, içinde Baykal da var.’ Bunun üzerine ben ‘Başbakan, suçluların telaşı içindedir, saçmalıyor, rejimin kırılma noktasına sürüklenmekte olduğunu, bunun benim de içinde bulunduğum bir komplo olduğunu söylüyor. Türkiye’yi böyle bir duruma sürükleyenler de Başbakan ve arkadaşlarıdır’ diye cevap verdim. Başbakan daha o tarihte olayın bir komplo olduğunu iddia etti. Bunun arkasında benim de bulunduğumu söyledi. Bu mantığını 24 Mayıs 2006’daki grup toplantısında aynı anlayış içinde dile getirmeye devam etti: ‘Kanlı komplonun arkasında da ihanet çetesi çıktı, bu açık bir provokasyondur. Vatandaşlarımız nelerin niçin yapıldığını mutlaka iyi bilmeli.’ Olay yargıya intikal etti. Olay sırasında yakalanan kişinin bu konunun faili olduğu ortaya çıktı. Bunun fanatik dinci zihniyeti dolayısıyla bunu işlediği ortaya çıktı. Bu olayın arkasında her hangi bir komplo da çıkmadı."
|