Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-27-2008, 10:54   #5
Kullanıcı Adı
eski dost
Standart 'Ilımlı İslam’
Siz beni anlamıyorsunuz diyorsunuz ama benim verdiğim örneklerin uluslararası sistemin gerçekleri olduğunuda kabullenmiyorsunuz.
AKPnin yanlışı, Türkiyenin gücünü değerlendirmede bağımsız bir stratejisi olmayışı. Kendi gücünü koordine edip artıracağına bunu ABD ve diğer devletlerin insafına bırakıyor. Bunun örneğinide verdim. Eğer sen kalkıp D-8 gibi dünyanın çehresini değiştirecek, zulümleri ortadan kaldıracak, dünyaya aradığı huzur ve barışı getirecek örgüte değilde, dünyayı sömürme projesi olan BOP'a başkanlık edersen olacağı budur.

İsterseniz uluslararası sistemi açıklayan politik kuralları inceleyin. Hiçbirinin içinde kendi çıkarlarını değil, başka devletlerinin çıkarlarına göre hareket eden bir anlayış göremezsiniz. Ben devletlerin çıkarları üzerine ilişki kurabileceğini söylüyorum. Fakat siz, benim diğer devletleri Türkiye için düşman gördüğümü iddia ediyorsunuz. Düşman poziyonunu neye göre biçimlendirdiniz bilmiyorum ama benim ifadem geçmişten bugüne Türkiye üzerine hesap yapan devletlerin, Türkiye için tehdit algısı oluşturduğudur. Ülkelerinde Türkiyenin bölünmüş haritalarını resmi kurumlarına kadar sokmuş ülkeler mesela. Neredeyse bütün Avrupa ülkeleri ve ABD bunun içinde. İSrailin ise Türkiyenin güneydoğusunu Arzı Mevud içind eistediği, bu nedenlede teröre lojistik destek ve başka destekler verdiği ortada. Bu şartlarda yapılabilecek olan onlarla stratejik bağlantı kurmak değil, planlarını görüp ona göre tepki koymaktır.
eski dost isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla