'Ilımlı İslam’
Dünyada siyaset yapmak, sözgeçirir olmak bugün sosyoekonomik durumla doğrudan alakalı. Kapitalist bir dünyada yaşayacaksın, ben kapital değilim diyeceksin sonra da Dünya ülkeleri arasında bir ekonomik güç olarak aranızdayım diyeceksin... Çok da reel değil bu. Çok büyük bir ekonomi Türkiye gerçeklerine bakıldığında, ihracattan, üretimden, yüksek pazar payından geçiyor. Bizi kalkındıracak sır bu bence.... Bu da dolaylı da olsa, direkt de olsa kapitalizm den geçer. ne kadar karşı da olsanız ülkenizde oluşturduğunu serbest piyasa bile kapital bir düzene gebe... Demek ki bu bir gerçek...
D-8 ile yapılan bütünlük gerçekten olumlu sonuçlar doğurabilecekti belki. Ama bu tür siyasetlerin sürdürülebilir olması gerekli... ülke siyaseti, dış politikası olmalı yani. D-8 ülkelerine baktığımızda tek başına da olsa, birlikte bile olsa Amerikaya kafa tutacak nitelikte bir süper güç oluşturamayacağı da bir gerçek... Bütünlük kurulması, ülkelerin gücü ile alakalı ki birliğin gücü de ortaya çıksın... Sizböyle bir karşıt gücün içeriisinde yer alacaksınız, Dünya realitesi olan Amerika ve Avrupaya ben güçleneceğim diye ihracat yapacaksınız... Bu da yaman bir çelişki... Dünya da reel değerleri görmezden gelmek sizi hiç bir zaman olduğunuzdan daha güçlü de yapmaz ayrıca....
İsrailden bahsedilmiş... Sorarım ki 50 yıllık bir geçmişi olan bir ülke, dünyayı tanımıyorum diyebiliyor. Bu gücü nerden alıyor acaba... Bu güç dünyanın arkasında olması, amerikanın kesintisiz desteği ile mümkün olabiliyor. Amerika ya sırt dönmek, kendi kapılarınız ardına kendinizi ve ülkenizi, masum halkınızı hapsetmektir. Amerikan politikası hiç değişmez...Bu ülkenizde yaşayanların hakkını, geleceğini ipotek altına almaktır. Bunu da kimse, aklı selim hiçkimse göze alamaz, almamalıdır.
Ak Partinin dış politikası gayet tutarlı ve değişmez bir statüde devam etmekte bence. Realitelerin gözardı edilmediği de yükselişten belli... ülke bu tür kısır çekişmelerden kurtulabilse bana göre şahlanışa da geçecektir. Artık belli kalıpların dışına çıkan insanların başarılarının da hakkını vermek lazım diye düşünüyorum...
Sevgilerimle...
|