Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-27-2008, 19:10   #10
Kullanıcı Adı
tayyipleyiz
Standart İSRAİL HİZBULLAH KORKUSUNU DIŞA VURDU!
Alıntı:
Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı
Bu söylediklerim %1 bile değil daha bir çok şey var onların planı hakkında.

adamlar israil kurulurken kendileri arasında 2-3'e bölünüp kutsal Filistin topraklarında kendi aralarında dahi savaştılar.Bunlarla anlaşma sağlanabilir mi ?

Kendilerini koruyan ingiliz ordusuna saldırdılar.
İlk bombayı onlar patlattı bir otobüste.
Yani ilk intihar saldırısını yapan onlar.
Çatışlmayı başlatan onlar,kan akıtan onlar.
Bunlarla oturup konuşulmaz,planları için her şeyi göze almışlar,ve tabi abd en büyük destekçileri.
küçük abd yi yanı başımızdan atmak,savaş açmak farz.
Yoksa daha çok bebek ölür Filistin'de,Lübnan'da.
Müslümanların canı çok yandı,sıra onların o pis canlarında ;)
Bu kadar sert bir abkış açısı etkileyici geldi bana...
Ama dünya artık "insanların zulmü ve kaderin adaleti "sürecine teslim olmuş durumda.
sana göre adalet tecellisi abd ye savaş ve israil yok etmek....
Ama geniş bir zaviyeden bakıldığında bunlar gerçekçi değil. Yani bunu bu zamanda bu şekilde yapamassın. Neden diyeceksin, sen kimsin ki ABD gibi bir realiteyi ve onun sığınması olan İsraile kafa tutacaksın ve bunu görmezden geleceksin...
Bu zamanda güç ve yaptırımın olmalı o zaman osmanlı gibi bir fermanla bu işi adaleti sağlayabilirsin. Peki bu yaptırım bu zamanda nasıl tecelli eder, saygınlık nasıl gelir. Bir kere sosyoekonomik bakımdan bir vazgeçilmezin olmalı, stratejik olmalısın, taleplerin geri çevrilememeli...
Bu devirde bu kadar sert bakış realiteyi de görmezden gelme olur sanırım. Kısaca özetlemek istedim... Eğer savaş farz olsa idi, farz-ı ayın olurdu ki, senin benim bundan kesinlkle çıkışım olmazdı... yani senin burada masa başında bana bişeyler yazman bile caiz olamazdı... bunu da bir düşün istersen...
Sevgilerimle...
tayyipleyiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla