Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-28-2008, 22:57   #3
Kullanıcı Adı
YavuzSultanSelim
Standart 2. lig maçı = A takımı --- B takımı
Değerli yönetici arkadaşlarımız ve sevgili üyeler

Bugünkü konumuz ülkemizi ve diğer ülkeleri yakından ilgilendiren bir konu. Özellikle gelişmekte olan ekonomiler için çok önemli bir konu.
İsterseniz biraz geçmişe dönelim. Devletle ilgili olan sorunlar için her zaman tarihten yararlanmak faydalıdır. Özellikle o devlet bizim devletimiz ise kesinlikle tarihe bakmak lazım.

Bu yıllar da her kesimin üzerinde durduğu bir Kelime var. Küreselleşme.

Nedir Küreselleşme?

Biz küreselleşmeye farklı ülkelerin ekonomilerinin birbirine bağımlı ve birbirine girmesine deriz.
Şu anki dünya ekonomisine bakacak olursak. Yıl 2008; Bütün Devletlerin ekonomisi neredeyse birbirine girmiş. Özel sektörler özellikle ekonomik olarak devletlerden daha güçlü bir yapıya bürünmüş.

Şu soruyu kendimize soralım arkadaşlar. Bir Devlet nasıl kalkınır?

Ekonomisiyle, Diplomasi gücüyle. Ekonomiyi geliştirmek için gelir-gider oranını ayarlaması lazım. Eğer bu eşitliği sağlarsa Ekonomosi hızla büyür. Bir ülkenin en büyük gelir kaynağı ise vergilerdir. Vergilerini tıkır tıkır alan bir devletin sırtı asla yere gelmez.
Bu yıllara bakacak olursak, kendi ülkemizden örnek veriyorum. Bugünkü açıklanan rakamlarda İstanbul vergi rekortmeni İş adamı Aydın Doğan seçilmiştir. Aydın Doğan’ın devlete vergi olarak verdiği ücret ise yaklaşık “10 milyon YTL” dir.

Birde işin reklam tarafını düşünmek lazım. Bir devlet düşünün ki ekonomisini geliştirmesi ve ülkesine yabancı turist çekmesi için reklama ihtiyacı vardır. Devletin ABC, BBC, CANAL + vs… gibi yabancı kanallarda kendi reklamını oynatmasını bekleyemeyiz. Devletin reklamını yapacak kurumlar ve kuruluşlar Özel sektörlerdir. Tabi bir de Spor takımlarımızı ve Milli takımlarımızı unutmamak lazım

Bugün bir devlet kurumunda çalışan mı yoksa gelir-gider düzeyi üst düzey olan bir özel sektörde çalışan mı daha çok maaş alır sorusunu soruyorum kendime. Devletin gelişmesi için ilk başta halkın gelişmesi gerekir. Devletimiz ne yazık ki memurlara istediği düzeyde maaş veremiyor. Çünkü ekonomiyi ona göre ayarlamak istiyor. Biryerlerden kısmak lazım ki tasarruf edilmiş olsun. Ama bir özel sektöre bakacak olursak çalışanlarına iyi bir maaş verebiliyor. Ve çalışan da aldığı bu maaşla kendisini ekonomik olarak rayına sokup kendi yuvasının gelişimini sağlıyor. Dikkat edecek olursak her aile ekonomik düzene sahip olduğu zaman direk bu devleti etkiler. Yani ailenin kalkınması yanısıra bu durumdan devlette faydalanır. Çünkü o aile kazandığı oranla devlete vergisini verir.

Hal böyle olunca ülkenin hızla kalkınmasını sağlayan birinci etken ekonomidir ve bu ülkeye ekonomiyi sağlayacak olan özel sektörlerdir.
Bu yazımı biraz kısa yazmak zorunda kaldım. Hepinizden özür diliyorum. Yarın ki tartışma da daha iyi bir yazı çıkarabilmek umuduyla Kendinize iyi bakın.

Saygılar ve sevgiler
YavuzSultanSelim

YavuzSultanSelim isimli Üye şimdilik offline konumundadır