Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-29-2008, 22:59   #43
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Standart s.a ' ya karsı olanlar ????
Alıntı:
mavera Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
ozgun_genc Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı
dinimizislam.com kaynağından faydalanalım:

Sual: Selamün aleyküm yerine (s.a) yazmakta bir sakınca var mıdır?
CEVAP
(s.a) yazmak uygun değil.
Yeni yazılan bazı kitaplarda da aynı kısaltmalar var, uygun değildir, tam yazmalıdır.
Peygamber efendimizin ismi yazılınca da sallallahü aleyhi ve sellem yazmalı, kısaca SAV yazmamalı,
Allahü teâlânın ismi yazılınca da (c.c.) yazıyorlar, böyle yazmamalı. Celle celalühü yazmalıdır.
Yahut Allahü teâlâ demelidir.

----
Karşıyım doğal olarak Bu yüzden yazmaktan kaçınırım ama msn de istemeden olsa yazıyorum :-\
Allah Aşkına bu ne şimdi Hüdaverdi.
Bir deli kuyuya bir taş atıyor ondan sonra 40 kişi çıkaramıyoruz.
Saçma uydurularınıza dinden temel aramaya çalışmayın, fesuphanallah ya.
Çocuk çocuk konuşuyosunuz, ben nasıl kafayı yiyorum ya.
Şimdi mavera çıkacak yine sakin ol diyecek. Böyle bi konuyu görünce nasıl sakin olayım
asimov böyle bi konu açtığın için gözümdeki ciddiyetini kaybettin
Özgün genc sakin ol 8)..Katilirsin yada katilmazsin arkadasimiz o görüsü benimsemis evet sana sacma gelebilir,anlamsizda gelebilir, kolaylik dini Islami zorlastirmakta gelebilir ama biraz empati lütfen güzel kardesim..
"Soru: Selamun aleyküm yerine S.a yazmakta bir sakınca var mıdır?
- Uygun değildir, tam yazmalıdır."

Uygun olmayan neymiş efendim. Uygun değilmiş tam yazmalıymış. Neye dayanarak söylüyosun bunu, hiçbrişeye sadece kendi algısına. Dinle alakalı bir meselede kendi algına göre sınırlama getiremezsin, özgürlük getirebilrsin ancak. Bu işin metodolojisi böyle yürür. Dinle alakalı konularda muğlak konuşamazsın. Ha niye net konuşmuyor. Çünkü böyle bi muhabbet yok dinde. O zaman neye dayandırıyorsun ki, hiçbirşeye dayandıramıyor. Napsın , onun kafasına yatmadı uygun olmasın...

Bu kısaltmalar Messengerde ve nette kendiliğinden oluşuyor. Sadece dini sözlerde değil çok çeşitli sözlerde kısaltmalar var. Bu internet yazışmalarına özgü bir durum. Sokakta hiç S.a A.s diye birbirine seslenen görülmüş mü..

Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla