2. lig maçı = A takımı --- B takımı
[i][b]Herşeyden önce ben zaten Lügat'ın söylediği ''Şurası kesin ki beğensek de beğenmesek de günümüz ekonomik dengesinin kurallarını liberal, piyasa serbestine dayalı batı kapitali belirler.'' kesinlikle benimsemiyorum ve boyun eğmeninde bize yakışmadığını düşünüyorum...
Avrupa'nın herhangi işe ayramaz bir ülkesi değiliz ve biz kimseye bağlanmaan kendi kendimize yeten 7 ülkeden biriyiz.Bu yüzden kurallarımızı Batı kapitalinin belirlemesinin kaçınılmaz olduğunu söylemek kendimizi küçük görmektir...
Bir önceki cevabımda verdiğim örnekte ki gibi ekonomisini batıdan ayrı tutan ve ABD'nin ve AB'nin hiçbir ekonomik programıyla alakası olmadığı halde Küba, Kuzey Kore gibi ülkeler bugüne kadar -ambargolar hariç tutulduğunda- dünyaya kafa tutmayı başarmış ve bugüne kadar gelmiştir.Üstelik halkı bu durumdam gayet mutludur...
Zaten dünyanın büyük bölümünün Kapitalizmi kendine mecbur görmesinin nedenide sanıyorum yine ABD başta olmak üzere Batı'nın medya unsuruyla insanları kendine mecbur bıraktıracak uygulamalarıdır...[ (: ]
Bir zamanlar insanları köleleştiren vahşi kapitalizmin ise bugün Sosyal Güvenlik anlayışıyla köylüye ve çiftçiye göstermelik birkaç hak vermesi dışında fazla değiştiğini söylemek mümkün değildir.Şayset böyle olmasaydı sanıyorum varoşlarıyla ve fakirleriyle dünyanın en büyük köyünü andıran İstanbul'dan aynı zamanda 30'dan fazla milyarder çıkmazdı...
Arada ki fark her zaman uçurumdur ve bunun tek sebebide devletin devreden çıkarak ortaya acımasız bir rekabet ortamı bırakması , bu rekabette de zaten parası olanın parası olmayanı var gücüyle ezmesidir!
Devlet sadece denetleme ve düzenleme ile ortada ki haksız rekabeti engelleyemez duruma gelecektir.
Yabancı sermayeninse çekip gitmesi durup duruken değil ülkenin tehlikeye girdiği durumlarda olabilecek bir olaydır.Kaldı ki biz dünyada belkide en fazla dış ve iç tehditle yaşayan ülkeyiz ve yabancı sermayenin herhangi bir krizle batma riskini göze alamayıp kaçmayacapını kimse iddia edemez...
|