Fazilet'ten Sonra ki Sahte Saadet ...
Madenlerle ilgili ilk yorumumdan itibaren dediğim şudur: Refah Partisi döneminde ortaya çıkarılan kaynak paketleri içersinde madenler yani yeraltı zenginlikleri önemli yer tutmaktadır. Bunun içersine genel anlamda borun yanında bütün madenler girmektedir. Refah Partisi iktidar olduğunda konsensüs olarak bu zenginliklerin işletilmesi ve milli servete dahil edilmesi görüşünü benimsemiştir. Yani bugün olduğu gibi günübirlik özelleştirme anlayışında olmamıştır. O dönem bu başlangıç yapılmış olmakla birlikte, geniş ve detaylı çalışmalara malesef girilememiştir. Çünkü pekçok önemli konunun varlığı bu çalışmaları detaylandırmayı engellemiştir. Ve ayrıca ileriki dönemlerde gelen darbe bu planları sekteye uğratmıştır.
Şimdi burda bir arkadaşımız illa diyorki bor konusunda sizin ne gibi bir çalışmanız oldu? Bizim çalışmamızın AKP'den farkı şudur. Biz madenlere bakarken daha doğrusu ekonomiye kazandırmaya çalışırken, AKP gibi yada başkaları gibi değerli bir şeyimiz var o halde onu satalım paraya çevirelim mantığında değiliz. Bunu eleştiren başka bir AKPli arkadaş, EtiMadenin satılmadığını ve özelleştirme kapsamında olmadığını söylüyor. Evet şuan özelleştirme kapsamında değil. Ama daha önce AKP bu konuda ön çalışma yapmış ve özelleştirmeye dahil etmek istemişti. Bunu tekrardan yapması için yani yeniden özelleştirme kapsamına sokmaya çalışması sadece an meselesi. Çünkü PETKİM, Telekom vs gibi en stratejik KİTleri satabilen üstelik yabancı hakimiyetine satabilen bir zihniyetin bor yada diğer madenler için farklı düşüneceğini sanmıyorum. Ne bulursam satarım mantığı buna deniyor işte.
Ve daha önce şikayet ettiğim kötü hitaplar...Cidden bunları artık kanıksadım. Çünkü diyorumya, vatandaşına bile hakaret etmeyi meşru sayan bir siyasinin peşinden giden güruh, aynı o siyasi gibi davranır. Yalnız bu genelleme değildir. Herkes için bunu demiyorum. Çok olgun ve seviyeli görüş bildirenlere yanlış yolda olsalarda saygı duyarım. Fakat ağzından çıkanı kulağı duymayanlara da sadece acıyorum. Hem kendini hemde bu forumu rezil ettikleri için.
|