04-12-2008, 02:09
|
|
|
Kemalizm Nedir ?
Alıntı:
LüGaT Nickli Üyeden Alıntı
Kemalizm sorunu aşılmadan, Türkiye'de insan haklarından, hukuk devletinden söz etmenin pratik bir faydası yok.. Derin devlet ve resmi ideoloji varlığını sürdürmeye devam edecek demektir..
Kemalizmi yaşatmak adına herkesin işi sulandırarak Kemalizm denen her ne ise onu bir muz ideolojisine dönüştürmek; aslında Mustafa Kemal'e yapılan en büyük haksızlık olsa gerekir..
Darbecilerin, 28 Şubat zihniyetinin, hilafeti kurtarma gayreti ile örgütlenen ve 1. Meclis'in açılış bildirisinde ifadesini bulan Kuva-yı Milliyenin mana ve mefhum olarak karşısında olan kadroların, Kemalizmi kendi iktidar ihtiraslarının sıçrama tahtası olarak kullanma gayretleri ile her köşeye bir heykel, her duvara bir resim asma gayretleri, halkın inancı, kıyafeti, düşüncesi üzerine ipotek koymaya kalkışmaları, YÖK rezaleti toplumu germeye devam etmektedir..
Selâm ve dua ile.
Abdurrahman Dilipak/ 06.11.2005 (eski ama eskimemiş bir yazı)
|
Hatırlıyorum okumuştum ben bu yazıyı ama gazeteden değil..Mustafa Kemal'e en büyük haksızlığı Kemalistler yapıyor gerçektende.. onun adı üzerinden geçinmeye,birilerini yönetmeye çalışıyorlar..Onları desteklemeyenlerde bizim gibi vatan haini ilan ediliyor.. 
|
|
|