Erdoğan: Demokratikleşme yerelden başlar
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, demokratikleşmenin yerelden başladığını belirterek, “Yerelde sağlıklı işlemeyen demokrasi, genelde de sağlıklı işlemez” dedi.
Başbakan Erdoğan 1. Uluslar arası Yerel Yönetimler Sempozyumu’nda bir konuşma yaptı. Yerel yönetimlere verdikleri önemi özetleyen Erdoğan, demokratikleşmenin yerelden başladığını belirterek hükümetin bazı çalışmalarını şöyle özetledi:
“Tüm köyleri KöYDES’le ele almak suretiyle bunların su ve yol sorunlarını çözdük. Şimdi ise elektrik enerjisi noktasında sorunları gidermenin çalışmalarını başlattık. En modern, AB standartlarında yasal düzenlemeleri bu dönemde gerçekleştirdik. Her kentin öne çıkan özelliklerini tespit ederek yatırımlarımızı buna göre belirliyoruz. Bugün bir çok kentimiz AB fonlarından yararlanarak projeler üretiyor. İstanbul, 2010 yılı Dünya Kültür Başkenti olarak seçildi. Buna yönelik çalışmalar yapıyoruz.”
ERDOĞAN’IN DEMOKRATİKLEŞME TANIMI
“Biz kalkınmanın da demokratikleşmenin de yerelden başladığına inandık inanmaya devam ediyoruz. Temsil gücü yüksek bir demokrasinin temelinde yerel yönetimler yatar. Eğer yerel demokrasi işletilebiliyorsa ülke genelinde de demokrasi vardır. Yerelde sağlıklı işlemeyen demokrasi genelde de sağlıklı işlemez.”
HER YIL DEĞİŞEN TüRKİYE
Sempozyum’daki yabancı konuklara da seslenen Erdoğan, “Daha önce Türkiye’yi ziyaret edenleriniz varsa eminim ki değişiklikleri fark etmiştir. İleriki yıllarda da yine değişikliği hissedebileceğiniz bir, İstanbul, Bir Konya, Bir Diyarbakır, Bir Gaziantep, bir Türkiye bulacağınızı biliyor ve buna inanıyorum. Burada temsil edilen dünyanın diğer bölgeleri ile İstanbul arasındaki işbirliğinin geliştirilmesinin şehirlerimize ve dünyaya büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum. Bu kararlı ve iyi niyetlerle atılmış adıma başarılar diliyorum” diye konuştu.
habervaktim
|