04-13-2008, 03:42
|
|
|
Antibiyotik ve ağrı kesici kullanmada üstümüze yok!..
[b]
Alıntı:
duyguseli Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
sumeyra Nickli Üyeden Alıntı
''İlaç kullanmaya hayır '' kampanyası başlattım. 
Antibiyotik kullanmamaya dikkat ediyorum. Doktor verse bile kullanmıyorum :-[
başımız ağrıdığında biraz uzanırsak, eğer buna imkanımız yoksa gözlerimi dinlendirirsek geçer. Ağrı kesici şıklar arsında olmamalı.
Teşekkürler duygu +1
|
Rica ederim abla ama bunu ben pek başaramıyorum..Başım bir ağrısa hemen bir ağrıkesici yutuyorum.. :-[ çantamda kutu dolusu majezik var..Birincide geçmesin üstüne ikinciyi bile içiyorum..Kötü ama öyle olmasada deliriyorum.. :-[
|
ne güzel iki örnek biri hiç kullanmıyor evet kimi zaman viral etkenlere bağlı hastalıklarda antibiyotik verebilen doktorlar çıkabiliyor.... o zaman o ilaçların hiç faydası olmuyor... hatta zararı oluyor bakteriler güçleniyor ve kimi antibiyotiklere karşı dirençli hale gelebiliyorlar...
ama gene de ilaç kullanılması gereken durumlar da oluyor... o zaman kullanmalısın... bir diğer noktada sumeyra kardeş madem ilaç kulllanmıyorum diyorsun ilaç firmalarını zengin etmenin ne gereği var... doktora neden gidiyorsun... kendini doktor ilaç bulamayan insanlardan sayıp bunlarla da hiç uğraşma....
diğeri de (duygu) çantasında majezik(naproksen Na) gibi ağrıkesici taşıyor ve rahatlıkla iki tane içebiliyor... mide kanaması geçirmediğine dua et... hele 3. yü içseydin toksik etkilerini büyük ihtimalle görürdün...
her ağrıda ağrı kesici kullanılmaz çünkü bazen hastalığı maskeleyebiliyor...
mesela kimileri karın ağrısına ağrı kesici alıyor doktora gidiyor muayene ediyor ama fizik muayene bulgusu vermiyor oysa ağrı kesici içmeseydi doktor apandisit demek için o kadar çok da zorlanmaz...
|
|
|