Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-16-2008, 01:40   #4
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Standart Tartışıyorum...301. madde değişiyor.
Alıntı:
atatürkçüyüm Nickli Üyeden Alıntı
MADDE 301. - (1) Türklüğü, Cumhuriyeti veya Türkiye Büyük Millet Meclisini alenen aşağılayan kişi, altı aydan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(2) Türkiye Cumhuriyeti Hükûmetini, Devletin yargı organlarını, askeri veya emniyet teşkilatını alenen aşağılayan kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(3) Türklüğü aşağılamanın yabancı bir ülkede bir Türk vatandaşı tarafından işlenmesi halinde, verilecek ceza üçte bir oranında artırılır.
(4) Eleştiri amacıyla yapılan düşünce açıklamaları suç oluşturmaz
arkadaşlar bunu 10 defa okuyun..sizce bunda düşünce özgürlüğünü engellemek gibi bir özelliği var mı?dikkat edin 301. madde sadece türklüğü aşşağılamak noktası üzerinde durulmuş..dikkatinizi çekerim 301'in 4. maddesi ne demiş eleştiri sınırlarını aşmayacak şekilde belirtmiş..
ayrıca dikkatinizi çekerim 301 kaldırılmasını en çok isteyen avrupa ve amerika..
siz ya bunu görmezden geliyorsunuz..türklüğe her türlü aşşalamayı kabul ediyorsunuz yada bu maddeyi hiç biriniz okumadan kafanıza göre kaldırılsın diyorsunuz..kaldırılırsa noolurki..diyorsunuz..noolur biliyormusunuz şerefsizin biri gelir senin önünde çanakkalede şehit düşmüş dedelerinize küfürü basar polise şikayet edersin poliste sana git işine der..yada orhan pamuk gibi birisi çıkar bir romanda türkler soykırımcı barbar insanladır der siz bunları duymazsınız..sizin takip ettiğiniz malum gazeteler o haini destekler sizde onların arkasında gidersiniz..öyleki gözünüz yalnız öbür tarafta açılır...kuranda bilmediğin şey hakkında konuşma yada peşine düşme denmiştir..işte ben biliyorum belgeyi yapıştırdım(301. madde) ..bol bol okuyun ve sizin başınızdakiler sizi nereye sürüklüyor bir bakın..
Koca bir ömrü, sizin gibi, vehimlerle geçiremeyiz. Ayrıca 'hakaret etme özgürlüğü' gibi bir madde yok değişiklikte...
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla