Alıntı:
Mustafa Kemal, Avrupaya elçi göndermişşti. Bu son sulh davetimdir, çekin bu eşkıya sürüsünü, yoksa çok kan dökülecek mesajını Fethi Okyar vasıtasıyla iletti. Çünkü Batı kamuoyu bizim yanımızdaydı, böyle bir çağrı girişimi büyük bir anlam taşıyordu. Şimdiki ulusalcılar olsaydı Batıdan izin mi alıyorsun derlerdi
|
Atatürk izin almayamı gitmiş yoksa Fethi Okyarı yollayıp avrupayı uyarmışmı ? Yukarıda yazılanlardan ben avrupanın Atatürk tarafından uyarıldığını anlıyorum.
Sn Başbakan TBMM de AB komisyon başkanının mandacı konuşmalarını dinleyeceğine Musul ve Kerkük'deki Türkmenlere yapılanlar için avrupaya gidip "bakın bunu halledin yoksa ben halledeceğim" derse emin ol kimse "izin almaya gitti" demez , avrupaya gidip "bu pkk nın elinde bir avrupa menşei mühimmat daha yakalanırsa sonuçlarına katlanırsınız" derse emin ol kimse "izin almaya gitti" demez. Ha bunu kim yapabilmiş ? geçmiş hükümetler yapmışmı ... hayır ...
İşte bunu kimse yapamamış bu da Ulu Önder Mustafa Kemal Paşa nın ayrıcalığıymış....