Atatürk uyarmıştı
Benim için doğu batı kuzey güney hiç farketmez vatanımın menfaatleri geçerlidir. Atatürk'te bu paralelde ilişkilerde bulunmuştur. Tarih sayfalarına gömülmüş olaylara takılmamıştır ve öylede yapmalıydı zaten. Bunları yaparkende ülkesinin refahını düşünmüştür , o zamanlarda doğu gelişmiş olsaymış doğu örnek alınacakmış. Tabii bunları yaparken bugünkü gibi teslimiyetçi bir politika uygulanmamıştır bunu göz ardı etmeyiniz. Petkim , Türk Telekom , bankalar , limanlar ... vs. ne kadar ödenirse ödensin bunların satılmasına gerek varmıydı gerçekten. İnin güneye egeye arsa almak istiyorum dediğinizde muhattaplarınızın yarısı yabancılar olacaktır. Hatırlarsanız Filistinde toprak satmıştı şimdi ne durumdalar.
Küba da Ruslar yardımı kestiğinde abd dolarının kullanımını serbest bırakmıştı , düşünsenize Küba da amerikan doları ... yani siyasi dünyada yapılanlar ülke menfaatine ise sonuna kadar arkasındayım , Akp de istediğiyle masaya otursun istediğiyle anlaşsın ama ülkemin bunun yararını görmesi şartıyla. Sırf Akp değil herkez yapsın bunu sorun değil ama dolara faiz ödeyen tek ülkeyiz varmı ötesi berisi , neden yunan emekli vakfı parasını Türkiyede tutup 5 yılda 100 milyon dolarını 150 milyon faiz geliriyle 250 milyon dolar yapabiliyor , bunlar neden böyle ?
Ekonomi iyi diyorlar ama değil , eğitim iyi diyorlar ama özerk kuruluş olan YÖK başkanı şamar oğlanı ...
Bunları düzeltin , yöneticilerinizi gençler olarak uyarın yoksa hep beraber yanarız , avrupalı sen akp lisin diye seni kayırmaz.
|