Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-16-2008, 18:28   #25
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Standart Sigara içenler Gelin Konuşacağız
Babam da sigara içerdi eskiden, 4 yıl önceki Ramzan'da sigarayı bir bıraktı pir bıraktı. Helal olsun dedim..

Küçüktüm, babamın sigara içişine özenirdim, babamın dairesine giderdim kültablasındaki sigaranın dumanı ööyle süzülürdü ki, bakar bakar hayran kalırdım. İlk içtiğim sigarayı babamın cebinden kaçırmıştım. Baya küçüktüm.
Sonra babamın sigaradan aldığı her nefesten sonra dumanı üfleyişi beni bitirirdi. 'Ne zaman beyuyeceğum da sigara içeceğum' derdim hep kendi kendime. Yazın köyde, bizden bir kuşak büyük abiler toplanırdı otururlardı köyün çeşitli yerlerinde ölümüne(!) sigara içerlerdi, ne özenirdim var ya. Sonra zamanla ben de büyüdüm. Lise'de okulun lavabosunda arkadaşlarla beraber içtiğimiz sigralardan sonra bağımlı olduğumu hissetmeye başladım. Artık canım, yerli yersiz sigara istiyordu. Liseden sonra sigara tiryakisi olduğumu anladım.

Önceleri zat-ı muhteremden ayrılmayı düşünmüyordum. Ancak daha sonra bana zarar vermeye başladığı iyice anladım. Sigara içenlerin yüzü, normal insanlara göre daha esmerdir, bazen de daha soluktur.. Cildimi bozduğunu, yüzümde kırışıklıklar oluşturmak üzere olduğunu gördüm. Ondan sonra sigarayı bırakma fikri iyiden iyiye aklıma yerleşti...

Nusret onu sana söylemedim.. ;)

Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla