Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-17-2008, 00:41   #30
Kullanıcı Adı
Eşref
Standart Hangi Hükümet Hangi Kurumlarımızı Sattı?
Alıntı:
maviinsan Nickli Üyeden Alıntı
Elbete ki yerli işadamlarını tercih etmek gerekiyor.Ama sermayenin yerlisi yabancısı olmuyor diye düşünüyorum
Mesela;
Erdemir özelleştirileceği zaman Oyak, ''bize satın biz askerin milli semayesiyiz'' deyip duruyordu.HAtta ihale salonuna kırmızı beyaz takım elbise ile gelmişlerdi...SOnuçta ihaleyi Oyak kazandı.BUna herkes sevinmişti...
Ama kısa süre sonra,Oyak kendisini Hoollandalı bir şirkete sattı...HAni nerde kaldı senin ulusalcığın?
Bu gibi örnekleri daha da çoğaltabilirsin. Ama Oyak satışı başlı başına karmaşık bir olaydı. Avrupa parlamentosu bile zamanında Oyak'ın kapatılmasını (devredilmesi de olabilir) istemişti. Asker banka sahibi olamaz diyorlardı. Askeriyede sonuçta devletin bir kurumu olarak, devletin belirlediği kriterlere uygun şekilde sattı. Ben de bu tip satışlarda yerli sermayeye pozitif ayrımcılık yapılması gerekir diyorum. Ben parama bakarım, devlet izin verirse evimi yabancıya satarım. Ama devlet "hayır Türk'e sat" derse işin boyutu değişir. Bizim güçlü iş adamlarına, yatırımcılara ihtiyacımız var.
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla