Biliyorum zor ama ... böylelerini ayıklasanıza , uyarsanıza
çözüm nedir ? demişsiniz ...
teşkilatınız sağlam , geniş , organize ... eğitin bu tip adamları , cemaati yönlendiren insanlar bunlar ... söylediklerine inanılan insanlar bunlar. sohbet edilen , sözü dinlenen , belli bir statü edinmiş insanlar. en azından açın bir telefon konuşun.
ne yani ... nasıl olsa düşünceleri değişmez diye başka insanlara bu hatalı bilgileri dağıtmasına müsade etmek dahamı iyidir ?
alimler yetişsin , bilinçli müslümanlar çoğalsın ve bu gibi sorunlar aşılsın tabiiki ama bu süreç gelişirkende bunlara maal verilmesin , anlatmak istediğim bu.
alimler yetişirken aynı hızda dağıtılan o kitaplar ile yanlış düşüncelere sahip insanlar çoğalmıyormu ? hatta çok daha hızlı olmuyormu bu ?
bir alimin yetişme süresi ile yanlış bilgilendirilen insanın süresi aynı değildir , alim seneler sonucunda birikimlerini servis etmeye başlayacak kıvama gelir ama cahil bir beyin bir günde yanlış bilgiler donatılarak hatalı yola saptırılabilir ertesi günde bu bilgileri servis edebilir.
ben bu konuda çok fazlada tartışmak istemiyorum çünkü sizin böyle insanları bir şekilde koruduğunuza inanmak istemiyorum , çok samimiyim.
|