Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-22-2008, 00:07   #31
Kullanıcı Adı
MaU_95
Standart Sirlar dünyasi, Besinci boyut, vb yapimlar hakkinda ne düsünüyorsunuz?
Alıntı:
duyguseli Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
mavera Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
duyguseli Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
mavera Nickli Üyeden Alıntı
duygu sen ne yaptin öyle ya 8)
Yanlış anlamayın abi..İzleyene izlemeyene karışmam..Ama resmen arkadaşlar dinen faydalı olduğunu söylüyor..Din hakkında bir bilgi insanı küfre sokar..Lütfen araştırsınlar biraz..Stv o diziden para kazanıyor,oyuncular para kazanıyor..Bu hayır değildir..Hayırdan kazanç sağlanmaz..Allah rızası kazanılır..
Peki kardesim senin anlayisinla bakalim..o zaman imanlarin para kazanmasi yanlis mi? sonucta onlarda hayir yapiyor..
İmamlık bir meslektir..Hem dini öğretiyor hem emeğinin karşılığını alıyor..Bu dünyada geçimini sağlamak için o mesleği seçmiş ve eğer hakkıyla yapıyorsa hem bu dünyada emeğinin karşılığını alır hem Allahın huzurunda mükafatlandırılır..Ama bu oyuncular insanlara HAYIR yapmak için bu dizileri çekiyorlar diyemez kimse..İmam hem ahireti için çalışıyor hem dünyası için çalışıyor..Ama bu yapımcılar insanlara güya hayır yapıyorlar,hem para kazanıyorlar hemde insanları yanlış dini bilgilerle donatıyorlar..Bu hayır değildir..Öyle olsaydı,insanları bilgilendirmek için bir amaçları olsaydı öncelikle oyuncular buna dikkat eder,rol gereğide olsa bir adam bir kadının yatağında yatmaz,rol gereğide olsa içmese dahi bir içki ortamında bulunmazdı.. Şimdi demek istediğim belli farklı yönlere çekmeyelim..Eskiden imamlık yapan bir çok kişi para kazanmaz,ya hayır duası alır,yada cemaatin verdiği yardımlarla geçinirdi..Olay tamamen farklı..Ben hayır yapacağım diye dizilerde rol alıp kendimi günaha sokup başkalarını doğru yola çekmeye gayret etmem..Bu aptallıktır..Bu hayır değil menfaattir bana göre..Bir imamda sırf para kazanmak için yanlış bilgiler öğretse hayır yapmış olmaz.. Bu dizileri tasvip etmiyorum.. Dinde bir yanlış bilgi insanı dinden çıkartır..Bu dizide bin hata var..bir kişiyi etkiliyorsa iki ikişiye yanlış bilgiyle zarar veriyor..İzleyenlere bir şey diyemem herkese saygım var..Ama tekrar ediyorum Allah rızası için, içersinde binlerce yanlış dini bilgi olan bir yapım için Dinen faydalıdır demeyin..Son cevabım artık yorum yazmıycam çünkü defalarca anlatmaya çalışmama rağmen bir çok arkadaş ya yanlış anlıyor yada kızıyor..
Saliha arkadaşım ünlü oyuncular oynayınca seviniyorum demiş mesela..Geçen bahsettim orda oynayan yeşil gözlü adını bilmediğim ama bir çok ünlü yapımda gördüğüm hanıma sordular,neden böyle ufak yapımlarda oynuyorsunuz daha büyük tekliflerde var dediler..Hanımefendinin cevabına bakın;İşin küçüğü büyüğü olmaz..Ben işime bakarım,emeğimin karşılığını alırım..Kazanmasa bu lafları dermiydi..?? Eğer o kadın o işi insanlara hayır için ve ibret olmak örnek vermek için yapmış olsaydı,rol gereğide olsa başka erkekle el ele tutuşmaz,sevgili rolü oynamazdı...!!!!!! ;)
Duygucum ön yargılısın. Sonuçta insanların amacı tartışılır, ama amaç ne olursa olsun sonuca bakmak lazım. Sonuçta bir takım bilgiler, ahlak güzelliği, insan sevgisi, anne-baba sevgisi, kötülerin karşılaştığı durumlar gibi konularda bir şeyler veriyor dizi. Varsın amaçları para kazanmak olsun(ki sanmıyorum yapımcının böyle bir amacı olsun). Olsa da sonuç değişmez.

Para kazanmak için onlarca ahlaksızlık yapılıyor, ne yapalım TVleri kapatalım da orda çalışan onlarca kişi işssiz kalsın biz de adam gibi kanallardan mahrum mu kalalım? Çocuklarımıza ne izletecez peki?

Ve unutma bu insanlarda bir şekilde geçinmek zorunda. Bunu böyle bir yolla yapıyorlar, kimseyi kandırmıyorlar, faydalı olmaya çalışıyorlar. Ahlaksız yapmıyorlar. Sonuçta ders alınacak bir sürü hikaye izliyoruz, hem de ibretle.

Namussuzluk yapacaklarına, ahlaksızlık yapacaklarına, bu tarz topluma faydalı dizilerde oynamaları daha iyi değil mi sence?

Hurafe demişsin Jonathan örnekle açıklar mısın ne demek istedin?

MaU_95 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla