Hollanda'da Kutlu Doğum Coşkusu
Hazreti Muhammed'in (sav) doğum yıldönümü dolayısıyla Hollanda'da başlatılan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında ..
Hazreti Muhammed'in (sav) doğum yıldönümü dolayısıyla Hollanda'da başlatılan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, Başkent Amsterdam'daki Arena stadyumunda önceki akşam bir kutlama programı yapıldı.
Hollanda Diyanet Vakfına bağlı Amsterdam'daki Eyüp Sultan, Fatih, Hacı Bayram, Kuba ve Emir Sultan camilerinin birleşerek ortaklaşa düzenlediği kutlama programına, 8 bin dolayında vatandaş katıldı. Kur'an-ı Kerim ve İstiklal Marşının okunmasıyla açılan programda ilahiler, şiirler okundu, Hazreti Muhammed'in (sav) yaşamı anlatıldı. Konuşmalarda, Hazreti Muhammed'in (sav) yaşamıyla tüm insanlara örnek bir kişi, barış ve sevgi dağıtan bir insan olduğu vurgulandı. Yaşamının bütün Müslümanlarca örnek alınması istendi ve Müslümanların yaşam biçimini ve ahlakını ona benzetmesi halinde, bugün yaşanan kimi sorunların kolaylıkla ortadan kalkacağı, İslam'a yapılan haksızlık ve saldırıların da kaynağını tamamen kaybedeceği vurgulandı.
Hollanda'da 5 nisanda başlayan Kutlu Doğum haftası etkinlikleri, mayıs ayının ilk haftasına kadar çeşitli kentlerde sürecek.
Kutlama programına, vatandaşların yanı sıra Hollanda Diyanet Vakfı Başkanı ve Rotterdam Din Hizmetleri Ataşesi Dr. Fevzi Hamurcu, Türkiye’den Uludağ Üniversitesi öğretim üyelerinden M. Emin Ay, Ankara İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Recep Kılıç, Amsterdam Vrij Üniversitesi Teoloji Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Henk Vroom, Hollanda'daki çok sayıda Türk camisi, dernek ve kuruluşların temsilcileri katıldı. Etkinliği izlemeye gelen Enes Tütüncü, programı çok beğendiğini, organizasyonu gerçekleştirenlere teşekkür ettiğini dile getirerek, "Kutlamaların, Arena Stadyumu'nda yapılması ayrı bir güzellik kattı ve anlamlı oldu" diye konuştu. Ayşe Türkmen isimli Türk vatandaşı da, "Müslüman bir bayan olarak çok gururluyum, çok mutlu oldum. İnşallah daha büyük ve daha geniş programların yapılmasını diliyoruz. Böyle bir programın Arena'da olması benim için sürpriz oldu" dedi.